Kesä on jo pitkällä, vaatteet vähenee ja lahkeet lyhenee. Vaatteiden alta paljastuvan ihon myötä omaa esteettistä silmää on saattanut alkaa häiritsemään rehottava ihokarvoitus, varsinkin jos se on pikimustaa ja erottuu selvästi vaaleaa ihoa vasten.

Olen avannut suhdettani karvoihin jo aikaisemmin tässä ja tässä postauksessa, joten ei siitä sen enempää, vaan ajattelin tällä kertaa kertoa hieman tarkemmin, kuinka poistan iholtani noin kuukauden välein IPL-laitteen valotukselta säästyneet hajakarvat. Itse asiassa, käytössäni on ollut jo yli 10 vuoden ajan Veet-kuumavaha, jonka esittelin jo aikaisemmin Instan puolella ja olin todella yllättynyt siitä, kuinka harva oli kyseisestä tuotteesta kuullut saati edes käyttänyt sitä.

Veet-kuumavaha on edullista ja sen käyttö on helppoa

Veet-vaha on oikeastaan sokeria ja sitä myydään tavallisissa ruokakaupoissa huokeaan hintaan. Yksi purkki kestää ainakin minulla käytössä pitkään. Paketti sisältää mikrolämmitystä kestävän vahapurkin, puisen levityslastan sekä kangasliuskoja.

Ennen operaation alkamista käyn suihkussa ja kuivaan ihon hyvin. En koske mihinkään vartalovoiteeseen tai hiustenhoitoaineeseen ennen vahausta, koska jos niitä joutuu vahingossa iholle, vahaaminen ei enää onnistu. Lämmitän vahan suhteellisen juoksevaksi, mutta jätän sen kuitenkin melko paksuksi, jotta sitä pystyy levittämään lastalla.

Lastan “varoitusanturi” on todella herkkä ja huutaa ou nouta välittömästi kun vahaa on saanut lämmitettyä sopivasti, joten en ole jaksanut välittää sen varoituksista. En ole myöskään ikinä polttanut ihoani tuotteella, koska jos vaha on liian kuumaa, se ei pysy enää edes kunnolla lastan päällä eikä levityskään onnistu.

Sitten vain levitetään vahaa tasainen kerros iholle kangasliuskaa pienemmälle alueelle, painetaan liuska vahan päälle ja repäistään nopeasti vastakarvaan läheltä ihoa. Yhdellä kerralla saa siis käsiteltyä isoja ihoalueita, joista lähes kaikki karvat irtoavat tuppea myöten vahan mukana ja iho pysyy sitten pitkään sileänä. Takaisin kasvava karva on myös hentoa ja pehmeää, eikä näy ja tunnu samalla tavalla kuin esimerkiksi sheivauksen myötä takaisin kasvava kova sänki.

Vahaaminen vaatii vähän vaivaa ja voi olla sotkuista puuhaa

Toisaalta taas, vahaaminen vaatii vähän viitseliäisyyttä ja vaivaa alkuvalmistelujen takia. Jos levitysvaiheessa ei keskity, vahaa saattaa valua pitkin kylppäriä ja välineiden pesun sekä ihon jälkihuuhtelemisen päälle saattaa joutua vielä kylppärinpesuhommiinkin. Onneksi vaha liukenee pelkällä vesipesulla ilman suurempaa jynssäämistä, joten jälkien siivoaminen on kuitenkin helppoa.

Lopputulos palkitsee vaivan pitkään karvattoman ja sileän ihon muodossa! Operaation jälkeen käsitellyt alueet kannattaa toki kosteuttaa vartalovoiteella tai -öljyllä, mikä nopeuttaa mahdollisten ärtyneiden karvatuppien toipumista. Itse käsittelen alueet myös IPL-laitteella ennen voiteiden levittämistä.

Etsin jatkuvasti vaivattomampia vaihtoehtoja

Olen kuitenkin sen verran peruslaiska persoona, että etsin jatkuvasti vaivattomampia tapoja poistaa karvoja ilman tilalle kasvavaa terävää sänkeä. Koen laseroinnin edelleen liian kalliina vaihtoehtona (ja kun saan IPL-laitteen säännöllisellä käytöllä lähestulkoon samanlaisia tuloksia aikaan), mutta nyt olen iskenyt silmäni sellaiseen uutustuotteeseen kuin My Bleame. Se lupaa poistaa ihokarvat tuppea myöten ja olevan yhtä helppo käyttää kuin shaver. Minun on varmaan pakko alkaa taas koekaniiniksi ja tilata yksi kappale itselle testiin.

© My Bleame

Olisi kiva kuulla, onko Veetin kuumavaha sinulle tuttu tuote ja käytätkö sitä kenties itsekin? Lisäksi käyttäjäkokemukset tästä My Bleamesta kiinnostavat kovasti, että onko oikeasti helmi tuote kyseessä vai täyttä humpuukia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *