Kiinnostaako sinua kohdennettu rasvanpoltto, treeneistä palautuminen tai selluliitin vähentäminen? Siinä tapauksessa kannattaa ihmeessä lukea tömö juttu loppuun!

Mihin Hypoxi-hoito perustuu?

Hypoxi kehitettiin Itävallassa yli 20 vuotta sitten urheilufysiologisiin tarpeisiin. Hypoxi on tutkitusti tehokas luonnollinen menetelmä, jonka avulla rasvanpolttoa pystytään kohdentamaan tiettyihin kehonosiin, kuten esimerkiksi lantiolle, pakaroihin ja reisiin, joista paikallisia rasvakertymiä saattaa olla haastavaa saada vähennettyä perinteisillä laihdutus- ja liikuntamenetelmillä. Rasvan ja selluliitin kertyminen tietyille alueille kehossa saattaa johtua siitä, että alueilla on muuhun kehoon nähden heikompi verenkierto ja aineenvaihdunta.

Hypoxi perustuu ali- ja ylipainehoitoon yhdistettynä matalasykkeiseen liikuntasuoritukseen: Yksinkertaisimmillaan alipaine (vakuumi) stimuloi verenkiertoa ja ylipaine puolestaan aktivoi lymfakiertoa. Samaan aikaan tehty kevyt liikunta auttaa polttamaan rasvaa kehosta. Hypoxi-hoidon avulla voidaan käytännössä siis muokata vartalon mittasuhteita!

Miksi minä olen päätynyt käymään Hypoxissa?

Päättelin jo melko nuorella iällä, että oma kehotyyppini tulee olemaan herkullinen päärynä, eli minulla on melko siro yläkroppa sekä lihaksikas (ja rasvainen) alakroppa. Toisinaan paitani ja housuni eroavat jopa kahden vaatekoon verran toisistaan ja itseäni tämä kehon epäsopusuhtaisuus on oikeastaan aina vähän häirinnyt.

Mitä enemmän ikää on tullut mittariin, sitä enemmän osaan tosiaan arvostaa sitä, että kehoni on terve ja vahva, mutta olen kyllä silti koettanut aktiivisesti muokata ulkonäköäni tasapainoisempaan suuntaan hankkimalla lihasta yläkroppaan ja kiinteyttämällä alakroppaa, mutta harmikseni en ole kuitenkaan onnistunut sulattamaan muutamia itsepintaisia rasvakertymiä alakropasta.

Jos en aivan väärin muista, löysin Hypoxin nettisivut ensimmäistä kertaa jo joskus 2000-luvun alussa, mutta rahattomana koululaisena minulla ei tietenkään ollut mitään mahdollisuutta kokeilla hoitoja tuohon aikaan. En kuitenkaan unohtanut asiaa, ja taisin käydä ensimmäisessä sarjahoidossani Helsingissä Hypoxi Aleksilla kuutisen vuotta sitten hoidattamassa ns. ongelma-alueitani.

Mitä Hypoxi-hoidossa tapahtuu ja sananen ruokavaliosta

Itselläni hoito tehdään siten, että alussa ensimmäisellä kerralla otetaan mitat, jonka jälkeen vaihdan löysät treenivaatteet päälle.

Aloitan hoidon HDC-laitteella (Hypoxi Dermology Comfort), jossa pukeudutaan kokovartalopukuun, kytketään ilmanpaineletkut pukuun kiinni ja annetaan ali- ja ylipaineen vaikuttaa koko kropassa noin 20 minuutin ajan. HDC hoitaa ja kiinteyttää nimenomaan ihoa ja sitä voidaan käyttää myös alkulämmittelyyn.

Hypoxi-hoitoni alkaa vakuumipuvussa HDC-laitteella.

HDC:n jälkeen alkaa kevyt liikuntaosio, eli siirryn joko selällään tai päältä poljettavaan umpinaiseen pyörälaitteeseen, johon minut kytketään kiinni vyötäröstä alaspäin. Pyörällä poljetaan hissukseen toiset 30 minuuttia ja sitten hoitokerta onkin valmis!

Hypoxi-hoidon toisessa osiossa poljetaan alakroppa kiinni vakuumissa pyörälaitteessa.

Hoitojen aikana myös ruokavalioon kannattaa kiinnittää jonkin verran huomiota, jotta tulokset saadaan maksimoitua: Muutama tunti ennen hoidon alkamista olen syönyt lämpimän ruoan tai välipalan (riippuen ajankohdasta) ja heti hoidon jälkeen olen välttänyt syömästä mitään muutamaan tuntiin, vettä on kyllä tullut juotua sitäkin enemmän.

Lisäksi hoidon jälkeen olen vältellyt hiilihydraattien syömistä oikeastaan koko loppupäivän ajan, joten ainakin itselleni iltapäivä- ja ilta-ajat ovat olleet mieluisimpia Hypoxille, koska hoidon jälkeen olen päässyt melkein heti nukkumaan, eikä loppupäivän syömisiä ole tarvinnut miettiä sen kummemmin.

Hypoxi ei ole ihmelääke, kehonmuokkaus lähtee aina terveellisistä elintavoista

On varmasti sanomattakin selvää, että Hypoxi ei siis ole mikään ihmelääke, jolla saisi pysyviä tuloksia aikaan ilman, että omia elintapojaan muuttaa ensin pysyvästi terveellisemmiksi. Kyllä ne kilot ja sentit sieltä hiipivät tietenkin takaisin, jos syö enemmän kuin kuluttaa ja aineenvaihdunta ei toimi normaalisti.

Olen kuitenkin itse kokenut, että aivan perus kotiruokavaliolla ja säännölliseen liikuntaan yhdistettynä Hypoxista on oikeasti apua rasvanpolton kohdentamisessa. Löysin myös vanhoja mittaustuloksiani, joiden mukaan hoitojakson lopussa senttejä on hävinnyt ongelma-alueiltani esimerkiksi lantiolta yhteensä -4,7 cm, pakaroista -2,2 cm ja reisistä -3,8 cm!

Hypoxi on paljon muutakin kuin pelkkää rasvanpolttoa

Haluaisin vielä tuoda esiin myös sitä näkökulmaa, että pelkän rasvanpolton lisäksi Hypoxi-hoidoista on apua esimerkiksi aktiiviliikkujien palautumisessa, leikkauksen jälkeisessä kuntoutumisessa sekä lymfedeeman ja lipedeman hoitamisessa, tosi monikäyttöinen hoitomuoto siis kyseessä!

Itse olen varsinkin viime vuosina kiinnittänyt huomiota siihen, että Hypoxin jälkeen kehosta on poistunut maitohappoja ja seuraavan päivän treeni on kulkenut mukavasti.

Hypoxi Aleksin laitteita: päältä poljettava pyörä ja juoksu/kävelymatto.

Jos juttuni herätteli kiinnostustasi Hypoxia kohtaan, suosittelen tutustumaan vielä erikseen Hypoxin omiin nettisivuihin, mistä löydät tietoa aiheesta selkeästi ja kattavasti kerrottuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *