Kiinnostaako sinua kohdennettu rasvanpoltto, treeneistä palautuminen tai selluliitin vähentäminen? Siinä tapauksessa kannattaa ihmeessä lukea juttu loppuun!

Oletko kuullut Hypoxi-hoidoista?

Hypoxi kehitettiin Itävallassa yli 20 vuotta sitten urheilufysiologisiin tarpeisiin. Hypoxi on tutkitusti tehokas luonnollinen menetelmä, jonka avulla rasvanpolttoa pystytään kohdentamaan tiettyihin kehonosiin kuten esimerkiksi lantiolle, pakaroihin ja reisiin, joista paikallisia rasvakertymiä saattaa olla haastavaa saada vähennettyä perinteisillä laihdutus- ja liikuntamenetelmillä. Rasvan ja selluliitin kertyminen tietyille alueille kehossa saattaa johtua siitä, että alueilla on muuhun kehoon nähden heikompi verenkierto ja aineenvaihdunta.

Hypoxi perustuu ali- ja ylipainehoitoon yhdistettynä matalasykkeiseen liikuntasuoritukseen: Yksinkertaisimmillaan alipaine (vakuumi) stimuloi verenkiertoa ja ylipaine puolestaan aktivoi lymfakiertoa. Samaan aikaan tehty kevyt liikunta auttaa polttamaan rasvaa kehosta. Hypoxi-hoidon avulla voidaan käytännössä siis muokata vartalon mittasuhteita!

Miksi minä käyn Hypoxissa?

Päättelin jo melko nuorella iällä, että oma kehotyyppini tulee olemaan herkullinen päärynä, eli minulla on melko siro yläkroppa sekä lihaksikas (ja rasvainen) alakroppa. Toisinaan paitani ja housuni eroavat jopa kahden vaatekoon verran toisistaan ja itseäni tämä kehon epäsopusuhtaisuus on oikeastaan aina vähän häirinnyt.

Mitä enemmän ikää on tullut mittariin, sitä enemmän osaan tosiaan arvostaa sitä, että kehoni on terve ja vahva, mutta olen kyllä silti koettanut aktiivisesti muokata itseäni tasapainoisempaan suuntaan hankkimalla lihasta yläkroppaan ja kiinteyttämällä alakroppaa. Harmikseni en ole kuitenkaan onnistunut sulattamaan muutamia itsepintaisia rasvakertymiä treeneistä ja perusterveellisestä ruokavaliosta huolimatta.

Jos en aivan väärin muista, löysin Hypoxin nettisivut ensimmäistä kertaa jo joskus 2000-luvun alussa, mutta rahattomana koululaisena minulla ei tietenkään ollut mitään mahdollisuutta kokeilla hoitoja tuohon aikaan. En kuitenkaan unohtanut asiaa, ja taisin käydä ensimmäisessä sarjahoidossani Helsingissä Hypoxi Aleksilla kuutisen vuotta sitten hoidattamassa näitä ongelma-alueitani.

Mitä Hypoxi-hoidossa tapahtuu?

Itselläni Hypoxi on toiminut siten, että hoidon alussa ensimmäisellä kerralla otetaan mitat, jonka jälkeen vaihdan löysät treenivaatteet päälle.

Aloitan hoidon HDC-laitteella (Hypoxi Dermology Comfort), jossa pukeudutaan kokovartalopukuun, kytketään ilmanpaineletkut pukuun kiinni ja annetaan ali- ja ylipaineen vaikuttaa koko kropassa noin 20 minuutin ajan. HDC hoitaa ja kiinteyttää nimenomaan ihoa ja sitä voidaan käyttää myös alkulämmittelyyn.

HDC:n jälkeen alkaa kevyt liikuntaosio, eli siirryn joko selällään tai päältä poljettavaan umpinaiseen pyörälaitteeseen, johon minut kytketään kiinni vyötäröstä alaspäin. Pyörällä poljetaan hissukseen toiset 30 minuuttia ja sitten hoitokerta onkin valmis!

Hoitojen aikana myös ruokavalioon kannattaa kiinnittää jonkin verran huomiota, jotta tulokset saadaan maksimoitua: Muutama tunti ennen hoidon alkamista olen syönyt lämpimän ruoan tai välipalan (riippuen ajankohdasta) ja heti hoidon jälkeen olen välttänyt syömästä mitään muutamaan tuntiin, vettä on kyllä kulunut reippaasti.

Lisäksi hoidon jälkeen olen vältellyt hiilarien syömistä oikeastaan koko loppupäivän ajan, joten ainakin itselleni iltapäivä- ja ilta-ajat ovat olleet mieluisimpia Hypoxille, koska hoidon jälkeen olen päässyt melkein heti nukkumaan eikä loppupäivän syömisiä ole tarvinnut miettiä sen kummemmin.

Ihmehoitoja ei ole! Kaikki lähtee terveellisistä elintavoista

On varmasti sanomattakin selvää, että Hypoxi ei siis ole mikään ihmelääke, jolla saisi pysyviä tuloksia aikaan ilman, että omia elintapojaan muuttaa ensin pysyvästi terveellisiksi. Kyllä ne kilot ja sentit sieltä hiipivät tietenkin takaisin, jos syö enemmän kuin kuluttaa tai aineenvaihdunta ei toimi normaalisti.

Olen kuitenkin itse kokenut, että ihan perus kotiruokavaliolla ja säännölliseen liikuntaan yhdistettynä Hypoxista on oikeasti apua rasvanpolton kohdentamisessa. Löysin myös vanhoja mittaustuloksiani, joiden mukaan hoitojakson lopussa senttejä on hävinnyt ongelma-alueiltani esimerkiksi lantiolta -4,7 cm, pakaroista -2,2 cm ja reisistä -3,8 cm!

Muutakin kuin pelkkää rasvanpolttoa

Haluaisin vielä tuoda esiin myös sitä näkökulmaa, että pelkän rasvanpolton lisäksi Hypoxista on apua esimerkiksi aktiiviliikkujien palautumisessa, leikkauksen jälkeisessä kuntoutumisessa sekä lymfedeeman ja lipedeman hoitamisessa, tosi monikäyttöinen hoitomuoto siis kyseessä! Itse olen varsinkin viime vuosina kiinnittänyt huomiota siihen, että Hypoxin jälkeen kehosta on poistunut maitohappoja ja seuraavan päivän treeni on kulkenut mukavasti.

Jos juttuni herätteli kiinnostustasi Hypoxia kohtaan, suosittelen tutustumaan vielä erikseen Hypoxin omiin nettisivuihin, mistä löydät tietoa aiheesta selkeästi ja kattavasti kerrottuna.

Lisäksi kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa myös Instan puolelle symmetriaabysofia, josta löytyy lisää sisältöä käynnistäni Hypoxi Aleksilla Sofia-kaiman luona. Sofia myös vastailee tililläni muutamiin yleisiin kysymyksiin Hypoxiin liittyen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.