Ajattelin korkata tämän Beauty-kategorian avaamalla yleisellä tasolla hieman ajatuksiani ja mielipiteitäni ulkonäköön ja kauneudenhoitoon liittyen, ennen kuin sukellan kunnolla tämän lempiaiheeni pariin!

Omat kauneusihanteeni silloin ja tänään

Olen elänyt nuoruuteni ns. “skinny girl” ja “lollipop head woman” -trendien ympäröimänä (2000 -luvun alku, anyone?). Pääni sisälle muotoutui silloisen median ja kavereiden ihanteiden kautta todella kapea kauneuskäsitys, jossa tärkeintä oli olla laiha ja näyttää hyvältä.

Vielä parikymppisenäkin kipuilin ajoittain omien vikojeni ja virheideni parissa, mutta onneksi elämä tekee ihmeitä ja ajatukseni ovat ehtineet muuttua paljon noista ajoista.

Oldie but goldie! <3

Tänä päivänä ajattelen itsestäni paljon lempeämmin ja olen ennen kaikkea onnellinen siitä, että kehoni on terve, voimakas ja se jaksaa rämpiä stressaavien elämänvaiheiden läpi yhä uudestaan. Luotan täysin omiin fiiliksiin ja mikä omasta mielestäni näyttää hyvältä. En koe esimerkiksi somen asettavan minulle juurikaan ulkonäköpaineita, enkä jaksa vertailla itseäni muihin tai stressata, mikä juuri tänään sattuu olemaan trendikästä.

Ylipäätään pyrin tietoisesti vanhasta kuluttavasta ajattelutavastani eroon, jonka mukaan minussa on koko ajan vähän jotain pielessä, joka pitää ensin korjata, jotta kelpaan ja voin olla onnellinen. Elämässä on kuitenkin niin paljon muutakin tärkeämpää kuin oma ulkokuori, mikä on kuitenkin vain pieni osa kokonaista ihmisyyttä.

Kyllä ulkonäöstä huolehtiminen on minulle silti tärkeää! Oma kauneusihanteeni on hyvinvoiva, sopusuhtainen ja luonnollinen. Olen monesti ajatellut, että sitten olen varmaan saavuttanut jonkun uuden etapin tässä skenessä, kun havahdun lähteneeni kylille ilman meikkiä, enkä ole siis huomannut edes vilkaista peiliin, että minkä näköisenä sitä on lähdetty ihmisten ilmoille.

Meikittä oleminen ei siis ole mikään ongelma, vaan tämä ajatusleikki on syntynyt siitä, että minulla on ollut tapana laittaa aina peitevoidetta silmien alle ennen kuin astun ovesta ulos. Minimissään. Ja en vain voi sille mitään, että tunnen oloni paljon itsevarmemmaksi, kun olen peittänyt tummat silmänaluseni.

Ehostusta tai pientä fiksiä, se on ihan OK

Tästä päästäänkin sopivana aasinsiltana pohtimaan aihetta vähän toiselta kantilta. Ensinnäkin mahtavaa, jos hyväksyt itsesi ja olet itsellesi armollinen, MUTTA jos tietyt asiat häiritsevät ulkonäössäsi aina vain vuodesta toiseen ja asialle olisi mahdollista tehdä jotain, niin miksi et tarttuisi tuumasta toimeen?

Faktahan on se, että ikääntyminen kuuluu elämään eikä aikaa voi juosta karkuun, mutta mikä estää ennaltaehkäisemästä ja hieman siloittamasta ulkonäössä tapahtuvia muutoksia, joista tiedät jo nyt, että et tule olemaan niistä kovin innoissasi sitten joskus vanhempana?

Itse olen aina ollut kiinnostunut asioiden juurisyistä, eli sen sijaan, että yrittäisin ainoastaan peittää kasvoissa olevaa finniä meikkivoiteen alle, haluan tietää, miksi se on ylipäänsä siihen tupsahtanut ja mitä voisin tehdä toisin, että finnejä ei tulisi jatkossa enää ollenkaan. Terveelliset elämäntavat ovatkin minulle aivan ykkösjuttu kauneudenhoidossa ja tokihan niillä on positiivinen kehä koko elämänlaatuun ja sitä kautta omaan hyvinvointiin sekä ulkonäköön. Varsinkin kauneuteen liittyen kaikki lähtee mielestäni aina sisältäpäin: miten liikut, mitä syöt ja miten palaudut.

Kiehtova kauneuskirurgia

Hiljattain olen hyväksynyt myös sen faktan, että olen lähestymässä sitä ikää, jossa perus kosteusvoiteet ja kosmetologikäynnit eivät enää tunnu riittävästi pitävän ihon kuntoa yllä. Toki niille löytyy aina oma paikkansa kauneudenhoitorutiineissani, mutta olen nyt myös päättänyt siirtyä nextille levelille ja tehdä ensikosketuksen esteettisen kevytkirurgian maailmaan! Ja jestas, millainen maailma minulle on avautunutkaan, enkä malta odottaa, että pääsen kertomaan aiheesta vielä lisää!

Olen vasta aivan hoitokokeilujeni alkumetreillä, joten kartoitan vielä alalta löytyviä luotettavia palveluntarjoajia, käyn konsultaatioissa, vertailen hoitoja ja otan asioista selvää.

Olen myös tullut siihen tulokseen, että en ainakaan toistaiseksi halua mitään täyteaineita tai hermomyrkkyjä kehooni. Sen sijaan minua kiinnostavat juuri nyt erityisesti ihoa kirkastavat ja napakoittavat (pistos)hoidot sekä veitsetön rasvanmuodostumien poistaminen. Muutamia hoitoja olen ehtinyt jo kokeilemaankin, mutta kerron niistä sitten tarkemmin tulevissa postauksissa.

Ai että, onpa ihanaa olla nainen ja sanonpahan vain, että aina vain paranee, mitä vanhemmaksi elää ja pääsee tekemään ja kokemaan juttuja myös kauneudenhoidon parissa! Jos nyt saisin tilaisuuden matkustaa aikakapselissa 10 vuotta taaksepäin niihin samoihin parikymppisen kipuiluihin ja epävarmuuksiin, vaikkakin freesimmän ulkonäön kanssa, niin sanoisin kuitenkin, että pitäkää tunkkinne: eletty elämä on parasta just nyt, eikä siinä kokonaisuudessa pari ryppyä paljon paina!

Minkälaisia ajatuksia ulkonäkö ja kauneudenhoito sinussa herättävät? Koetko olevasi täysin luonnonlapsi, oletko ensimmäisten joukossa kokeilemassa uusimpia innovaatioita, vai oletko kenties jotain siltä väliltä niin kuin minä?

2 thoughts on “Kauneudenhoidon ihanuus ja kohtuus

  1. Olen innoissani uusista hoitomuodoista. On fantastista kun itseään voi hoitaa tujummillakin hoidoilla, peilikuvan pitää miellyttää, muuten elämä muuttuu ankeaksi. En kuitenkaan ole ylilyöntien ystävä. Se harmittaa, että niistä otetaan esikuva muuten hyville ja toimiville hoidoille. Laadukas esteettinen hoito tekee ihmisestä vain freessimmän näköisen.

    1. Olen täysin samaa mieltä. Ehkä itseäni mietityttää juurikin se, että teen hoitoja itselleni oikeista syistä. Jos on vain tyytymätön itseensä kaiken aikaa ja tuntee suoranaista itseinhoa, silloin apu ei varmasti löydy mistään klinikoilta. Kauneudenhoidon pitää tuoda itselle iloa ja hyvää mieltä, aina. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *