Mitä kauneuteen ja ulkonäköön tulee, olen oikea ihonhoidon ja sen kuuluisan “sisäisen hehkun” hifistelijä! Sen sijaan, että inspiroituisin luomaan meikeillä illuusion tietynlaisesta ulkonäöstä, minua kiinnostaa pikemminkin se, miten terveellisillä elintavoilla, ravintolisillä ja laadukkailla tuotteilla saadaan rakennettua pohjaa omalle hyvinvoinnille sekä luonnolliselle, kuulaalle habitukselle. Toki tällaiselle pohjalle on myös kiva lähteä korostamaan meikeillä niitä omia parhaita puolia.

Ihonhoitorutiineihini kuuluu siis puhdistus aamuin illoin, päivä- ja yövoiteiden käyttö, kuorinta kerran viikossa, jonka yhteydessä seerumilisä sekä kosmetologilla kasvohoidossa käyminen säännöllisen epäsäännöllisesti. Näillä on pärjätty vallan mainiosti aina viime aikoihin asti.

Kun klassiset kasvohoidot eivät tunnu enää pitävän ihon hehkua yllä

Viime syksynä minulla oli kuitenkin erityisen stressaava kausi töissä, eikä aurinkolomalle lähteminenkään tullut kuuloonkaan keskellä pimeintä kaamosta. Peilistä katsoi väsynyt kalpea naama tummine silmänalusineen, nenän alueella laajentuneita ihohuokosia ja aivan kuin maan vetovoimakin olisi vihdoin saanut hentoista otetta poskista. Otsalla orastavia stressin aiheuttamia vaakaviivoja, mistä nekin olivat siihen yhtäkkiä ilmestyneet?

Toiminnan naisena kävin talven aikana kosmetologilla syväpuhdistavassa ultraäänikasvohoidossa sekä sarjahoitona kolme kertaa kemiallisessa kuorinnassa, ja mielestäni hoidot kirkastivat ja napakoittivatkin ihoa hyvin. Minulle jäi silti sellainen fiilis, että nyt ensimmäistä kertaa tarvitsisin kuitenkin jotain vielä astetta tehokkaampaa hoitoa kasvoille, mikä vaikuttaisi myös ihon pintakerrosta syvemmällä.

Sattuikin sopivasti, että olin varannut kampaaja-ajan vakkarikampaajalleni, joka on käynyt erilaisissa esteettisissä hoidoissa ja on siis myös ottanut paljon selvää aiheesta. Sain häneltä hyviä suosituksia muutamista esteettisistä klinikoista, joiden pohjalta päädyin varaamaan konsultaatioajan Leppävaaran Nordicshape-klinikalle.

Nordicshapen konsultaatiokäynnistä jäi hyvä ja luottavainen olo

Klinikalla minut otti vastaan sairaanhoitaja Hanna, jonka kanssa keskustelimme pitkän tovin minua askarruttavista kysymyksistä ja pohdimme tarpeisiini sopivia hoitovaihtoehtoja. Tunnelma oli kiireetön ja sain Hannasta nopeasti fiiliksen asiantuntevana ammattilaisena. Minua oli etukäteen mietityttänyt, nähdäänkö minussa pelkästään vikoja päästä varpaisiin, mitä voitaisiin erilaisilla toimenpiteillä “korjata” ja sen verukkeella myydä mahdollisimman paljon palveluja, mutta pelkoni oli täysin turha.

Nordicshapen odotustila on valoisa ja viihtyisä.

Keskityimme pelkästään hoitoihin, joista olin kiinnostunut, minkä lisäksi Hanna myös mainitsi, että ei lähtisi suosittelemaan tai tekemään asiakkaalle sellaisia toimenpiteitä, joiden lopputulos ei olisi luonnollinen ja joiden takana ei siis pystyisi varmasti seisomaan. Periaatteita, joita itse arvostan varsinkin esteettisissä hoidoissa ylitse muiden ja joista jää turvallinen fiilis antaa toisen tehdä toimenpiteitä itselle.

Konsultaation jälkeen pohdin vielä kotona keskusteluamme ja että olin täysin varma siitä, mitä minä haluan. Aika nopeasti päädyin kuitenkin varaamaan ajan Hannalle elämäni ensimmäiseen Profhilo-pistoshoitoon!

Mikä on profhilo-pistoshoito ja mihin sen teho perustuu?

Tiivistettynä, Profhilo-hoidossa kasvoihin siis pistetään injektioneulalla hyaluronihappoa, mitä keho sisältää myös luonnostaan. Hyaluronihappo auttaa sitomaan kosteutta ja pitää ihon kimmoisana ja pehmeänä. Ikääntymisen myötä kehon hyaluronihapon luonnollinen tuotanto vähenee, mikä näkyy esimerkiksi ihon veltostumisena ja kuivuutena.

Kosmetiikassa ja ravintolisissä hyaluronihappo onkin ollut jo jonkin aikaa yksi trendikkäimmistä kosteuttavista tehoraaka-aineista, ja sitä on saatavilla monessa eri muodossa. Mitä pienempiä hyaluronihappomolekyylit ovat (kuten Profhilo-hoidossa), sitä tehokkaammin ne pääsevät tunkeutumaan ihon soluväliaineeseen ja sitomaan kosteutta itseensä. Keho myös hajottaa hyaluronihappoa luonnollisesti, joten hyaluronia sisältäviä tuotteita on käytettävä säännöllisesti, jotta sen hyviä vaikutuksia saadaan pidettyä yllä.

Jos aiheeseen ja Profhilo-pistoshoitoon kiinnostaa tutustua vielä tarkemmin, erinomaista tietoa löytyy esimerkiksi täältä: IBSA Nordic – Profhilo

Miten pistoshoito tehdään ja miltä se tuntuu?

Profhilo-hoito aloitettiin kasvojen desinfioinnilla, jonka jälkeen Hanna pisti hyaluronihappoa kasvoihin kymmeneen eri kohtaan, viisi pistosta kasvojen kummallekin puolelle: Leukaan huulen alaosaan, nenänpieleen, poskipäähän, korvan viereen ja leukaperään.

Itse pistokset eivät tuntuneet missään, mutta kun aine injektoitiin ihon alle, se kirpaisi hieman ja tuntui epämiellyttävältä. Kun ensimmäinen puoli kasvoista oli valmis, Hanna vaihtoi välissä myös uuden terävän neulan ennen toisen puolen operoimista, jotta pistot sattuisivat mahdollisimman vähän.

Heti Profhilo-hoidon jälkeen: Pistoskohdat korostettu ympyröillä. Poskipäässä nähtävissä pieni kohouma, johon hyaluronihappoa on injektoitu.

Iho punoitti hetken aikaa pistoskohdista, mutta muuten toimenpiteestä ei jäänyt mitään näkyviä jälkiä, ainoastaan leukaan pääsi muodostumaan pieni mustelma, mutta se parani muutamassa päivässä. Poskipäissä tuntuivat pienet patit siinä kohdassa, mihin aine oli pistetty, mutta varovasti hieromalla ne tasoittuivat nopeasti hyaluronihapon alkaessa levitä tasaisesti koko kasvojen alueelle.

Paraniko ihon yleisilme kahden Profhilo-hoitokerran jälkeen?

Kun tarkastelin itseäni peilistä heti hoidon jälkeen, en voinut olla ajattelematta, että kyseessä oli pakko olla joku placebo-vaikutus, koska huomasin muutoksia välittömästi ihon kirkastumisena ja napakoitumisena. Aivan kuin kasvoni olisivat jotenkin nuorentuneet ja suorastaan piristyneet silmissä ja nämä hyvät vaikutukset tuntuivat vain paranevan ajan kuluessa. Etenkin nenän alueen laajentuneet ihohuokoset supistuivat melkein jäljettömiin, mistä olin suorastaan häkeltyneen onnellinen!

Pistoshoidon jälkeen menossa suoraan kotiin lepäilemään.

Profhilo-hoito suositellaan tehtävän alussa kaksi kertaa ja myöhemmin puolen vuoden välein, joten kuukauden kuluttua ensimmäisestä hoidosta, varasin Hannalle ajan vielä toiseen samanlaiseen toimenpiteeseen. Kun toinen hoito oli jo takanapäin, mies katsoi minua kerran kotona vähän pitkään ja kysyi sitten, että olenko meikannut tai jotain, kun näytän hyvällä tavalla erilaiselta. Että JES!! Juuri tällaista luonnollista, freshiä lopputulosta olin tavoitellutkin!

Mielestäni siinä on todella iso ero, jos ihmiset kommentoivat, että “näytätpä pirteältä/raikkaalta/freesiltä” versus, että “herrajumala, MITÄ sinulle on oikein tehty?!”, vaikka periaatteessahan oman ulkonäön ei pitäisi kuulua pätkääkään kenellekään toiselle. Toivottavasti en kuitenkaan löydä itseäni koskaan tuosta jälkimmäisestä skenaariosta.

Henkilökohtaista pohdintaa esteettisestä kevytkirurgiasta

Minua kieltämättä alussa jännitti ja kauhistuttikin siirtyä kasvojen kotihoidosta ja kosmetologikäynneistä ns. astetta pidemmälle esteettisiin kevytkirurgisiin hoitoihin, koska luonnollinen ulkonäkö on minulle kuitenkin edelleen todella tärkeää. Mitä jos tapahtuisikin jotain kamalaa peruuttamatonta, kuten lehtien palstoilla on nähty lukemattomia muodottomaksi kiristettyjä ja pumpattuja naamoja?

Olen kuitenkin nyt jälkikäteen enemmän kuin tyytyväinen, että uskalsin luottaa kasvoni hoidettavaksi Hannan ammattitaitoisiin käsiin. Profhilo oli juuri se, mitä tässä kohtaa elämää tarvitsin ja hoitotoimenpiteet ovat tuoneet minulle pelkästään iloa arkeen. Peilistä katsovat takaisin nyt skarpimmat ja kuulaammat kasvot!

Muutama viikko toisen Profhilo-hoidon jälkeen: kuvassa ei meikkiä, ei filttereitä.

Jos myös sinä olet miettinyt kokeilevasi veitsetöntä kevytkirurgiaa, niin haluaisin vielä lopuksi jakaa muutaman vinkin, joista oli itselleni apua, kun aiheen parissa pitkään aprikoin: 

  • Jos tunnet jonkun, joka on tehnyt itselleen sinua kiinnostavia hoitoja, kysy rohkeasti ja pyydä suosituksia hyvistä klinikoista.
  • Ovathan klinikan työntekijät varmasti terveydenalan ammattilaisia? Itse en tinkisi hinnasta senttiäkään, jotta hoito tehdään minulle varmasti turvallisesti ja ammattitaidolla.
  • Etsi tietoa! Varaa aina konsultaatioaika ennen hoitotoimenpiteeseen menemistä ja keskustele hoitajan kanssa juuri sinulle sopivista vaihtoehdoista sekä kaikista mieltäsi askarruttavista kysymyksistä.
  • Ota aina selvää myös hoidon riskeistä: ovatko riskit sellaisia, että olet valmis ottamaan ne?
  • Jos sinulla ei ole varma olo hoitoon menemisestä, sinua epäilyttää tai mietityttää edelleen joku asia, voit aina perua varatun ajan.
  • Ehkä tärkeimpänä: olethan menossa hoitoon varmasti siksi, että juuri sinä sitä itse haluat etkä esimerkiksi jonkun ulkopuolelta tulevan paineen takia?
Kauneudenhoidon pitää tuoda iloa ja hyvää mieltä elämään

Minulle kauneudenhoidon tarkoitus on tuoda elämään iloa ja hyvää mieltä. Se rentouttaa arjen kiireiden keskellä, antaa energiaa ja saa minut voimaan paremmin.

Jos kauneudenhoidon tarkoitus tuntuu sen sijaan olevan itsensä muokkaamista toisenlaiseksi, minkä seurauksena tuntee kuitenkin jatkuvaa ahdistusta sekä riittämättömyyden ja huonommuuden tunnetta, niin voin vaikka vannoa, että uudet hoitotoimenpiteet eivät varmasti tule tekemään oloa paremmaksi tai parantamaan itsetuntoa. Ehkä siinä kohtaa ulkonäön sijaan kannattaisi kääntää kaikki huomio sisäänpäin ja keskittyä hoitamaan sitä omaa henkistä hyvinvointia kuntoon?

Mitä ajatuksia tämä juttu mahdollisesti herätteli sinussa? Itse olen jäänyt vielä pohtimaan, että miksi tietyistä esteettisistä hoidoista keskustellaan avoimesti edelleen niin vähän? Mistä tämä stigma mahtaa johtua? Miksi ja millä tavalla esimerkiksi juuri pistoshoidot ovat kauneudenhoidossa aivan eri asia kuin vaikkapa hiusten värjäys tai rakennekynsien laittaminen? Jatketaan keskustelua ihmeessä myös Instan puolella!

4 thoughts on “Profhilo-pistoshoito oli elämäni ensimmäinen ihon alle tehty esteettinen hoito

  1. Hei, kiva kun kerroit kokemuksestasi. Otan ehdottomasti Profhilon kokeiluun jossain vaiheessa. Ihonhoito on kivaa ja aina välillä tulee tarve johonkin vielä tehokkaampaan ja onneksi vaihtoehtoja on.- t. iris

    1. Olen kyllä ollut todella tyytyväinen hoidon lopputulokseen! Aivan kuin kelloa olisi käännetty taaksepäin. 😀 Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *