Tämä juttu kertoo intohimostani laadukkaisiin ja tyylikkäisiin ostoksiin, kun kerrankin löytää rahoilleen vastinetta hinta-laatusuhteen ollessa enemmän kuin kohdallaan. Tällainen onnenpotku osui kohdalleni kerran villakangastakin muodossa.

En jaksanut enää jokasyksyistä takinvaihtorumbaa!

Minulla on ollut pakkomielle kauniista, istuvasta, lämmittävästä villakangastakista. Pakkomielle kehittyi pikkuhiljaa, kun kausi toisensa jälkeen jouduin heittämään virttyneen, nukkaantuneen ja saumoistaan repsottavan takin roskiin ja aloittamaan uuden takin etsimisen.

Huono laatu johtui yleensä takkien suhteellisen edullisesta ostohinnasta, koska ne eivät oikeastaan olleet villaa, vaan muovia: Takeissa oli keskimäärin vain 10% aitoa villaa, mutta 90% polyesteria. Näitä “villakangas”takkeja pitäisikin mielestäni markkinoida pikemminkin muovikangastakkeina.

Laadukas villakangastakki sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sitten minulle riitti. Laskin, että olin hiljattain ostanut niin monta edullista takkia, että yhteenlaskettuna olisin saanut samalla summalla yhden laadukkaan ja kestävän villatakin, joten päätin sinnitellä virttyneessä takissani vielä jonkin aikaa ja alkaa metsästää sitä täydellistä löytöä, joka kestäisi käytössä hyvänä vuodesta toiseen. Samoihin aikoihin aloin kerätä itselleni muistilistaa siitä, miten laadukkaan vaatteen tunnistaa ja olenkin kertonut aiheesta tarkemmin tässä laadukkaita vaatteita käsittelevässä jutussa.

Unelmieni kamelinbeige villakangastakki

Jouduin sinnittelemään kaksi syksyä, kunnes silmiini osui Ted Bakerin Rosess-merkkinen täydellisen kamelinvärinen beige keskimittainen takki. Takin väri oli juuri se, mihin kiinnitin ensimmäisenä huomiota ja sai minut jäämään selailemaan myyntikuvia. Seuraavaksi kiinnitin huomiota hintaan, se oli muistaakseni melkein 400€, jösses! Olisiko samaan aikaan ollut kuitenkin joku lukuisista syyskampanja-alennuksista meneillään ja takin sai silloin satasen halvemmalla, joten päätin kerrankin panostaa, en pihistää ja ostin tämän ihanuuden itselleni.

Ted Bakerin takissa on kauniita yksityiskohtia.

Mitä noin suurella summalla, jolla olisi hankkinut suurin piirtein viisi muovikangastakkia, sitten sai itselleen? Sillä sai jämäkän ja pehmoisen villakangastakin, ylellisen silkkisen tuntuisen sisävuoren vaatteitaan vasten sekä viimeistellyn ja hyvin muotoonommellun kokonaisuuden, jossa kauniita yksityiskohtiakaan ei oltu unohdettu. En väitä, että Ted Baker olisi parhainta luksusta, mutta ketjuliikkeiden halpislaatuun tottuneelle se tuntui ehdottomasti upgreidaukselta ja askeleelta eteenpäin kohti laadukasta, kestävää shoppailua, jossa saa rahoille vastinetta!

Ted Bakerin Rosess-takki on laadukkaasti ommeltu.

Ted Bakerin Rosess-takki sisältää 75% villaa, 20% polyamidia ja 5% kashmirvillaa. Vuorikankaasta miinusta, koska se on 97% polyesteria ja 3% elastaania. Jos vuori olisi silkkiä, takki olisi mielestäni täydellinen, onneksi se on sentään ommeltu kunnolla kiinni paikoilleen. Plussaa siitä, että takki on todella muuntautumiskykyinen, sen saa puettua päälle ainakin neljällä eri tavalla!

Laadun tunnistaa loppujen lopuksi tuntemalla se käytössä

Laadun vain tuntee päällään. Sitä on hankala selittää, mutta joka kerta kun puen takin ylleni, tuntuu kuin pukisin itseni kevyeen halaukseen, joka tuntuu hyvältä ja näyttää hyvältä. Takki oikeasti lämmittää kylmällä ilmalla, mutta ei myöskään hiosta lämpimällä ilmalla kuten muovikangastakit yleensä tekevät, mikä tuntuu mahtavalta; luonnonmateriaalit hengittävät! Takki on ehdottomasti edelleen yksi lempivaatekappaleistani ja olen pukeutunut siihen jo muutaman vuoden ajan. Se on edelleen kuin uusi eikä ole vaatinut mitään huoltoa, ainoastaan sisävuori (joka on myös takin heikoin lenkki), on paikoittain hiukan nyppyyntynyt.

Ted Baker Rosess -takin ompeleet.

Villakangastakkini on inspiroinut minua niin paljon, että olen hankkinut myöhemmin laadukkaan merkkilaukun ja -lompakon. Haaveilen myös laadukkaista, supermukavista kengistä, jotka eivät hiosta, hierrä tai nuhjaannu ensimmäisellä käyttökerralla. Jonain päivänä omistan vielä pienen ja käytännöllisen vaatekokoelmankin (jota säilytän pukeutumishuoneessani, jossa on pörröinen pehmeä matto, sovituspenkki ja -peilit ja jossa vaatteet roikkuvat käyttövalmiina rekkitangoillaan), mikä sisältää vain laadukkaita materiaaleja ja joista osa saattaa olla jopa mittojeni mukaan minulle valmistettu.

Tavoitteena pikamuodista kohti kestävämpiä ostoksia

Mutta ennen sitä pitää tehdä vielä kovasti töitä ja oppia pois pikamuotivaateketjuihin turvautumisesta, joiden käyttöön olen kasvanut ihan lapsesta pitäen. Vaatii aikaa ja vaivaa löytää itselle sopivat uudet vaateketjut tai pikemminkin yritykset, joiden valikoimista tekee harkittuja ostoksia. Oman tyylin mukaisen vaatekaapin rakentaminen on hidasta ja tarkkaa puuhaa. Uskoisin, että oikeaan suuntaan olen kuitenkin menossa koko ajan, vaikka edelleen sorrun shoppailemaan tutuista ketjuliikkeistä, kun tarvitsen nopeasti jotain päällepantavaa vaikka johonkin tilaisuuteen.

Ted Baker-takki näyttää hyvältä tilanteessa kuin tilanteessa.

Haluaisin, että kaikki mitä puen päälleni, tuntuisi hyvältä ja antaisi hyvää fiilistä. Jonain päivänä sanon hyvästit kaikille vinoon ommelluille saumoille, repsottaville langanpätkille, rikkoutuville kankaille ja epäsopivan mallisille vaatteille! Hyvän löydön tunnistaa siitä, että sitä ei tarvitse jatkuvasti korjailla päällään ja käyttökertojen ja pesujen jälkeen se on edelleen kuin uusi.

Mikä on sinun lempivaatteesi? Oletko tehnyt samanlaisia löytöjä kuin itse tein villakangastakkini kanssa ja oletko hyvien ostosten myötä inspiroitunut myös muuttamaan omaa kulutuskäyttäytymistäsi?

Kauniit ulkokuvat on ottanut ihana @maj_lisviitaten <3.

4 thoughts on “Kun ostin ylellisen villakangastakin

 1. Omaa unelmavaatetta odotin alennusmyynnille 3 vuotta. Odotus kannatti. Omani on vaaleaa alpakanvillaa, silkkivuorella. Hinnaksi oli vuori euroja tietty. Mutta en katunut tätä ostosta koskaan. Se on ollut minulla 7 vuotta tähän mennessä.

  1. Oi, kuulostaa aivan ihanalta vaatteelta! Varmasti myös mahtava tunne, kun rahalle saa vastinetta ja se vaate vain kestää ja kestää käytössä vuodesta toiseen. 🙂 Kyllä kannatti pulittaa ne eurot!

 2. Aivan upea takki! Olen itsekin himoinnut tuota samaa takkia ❤️ on niin kauniit yksityiskohdat, tyylikäs malli ja villakangas on ihanan lämmin materiaali. Lukisin mielelläni lisää laukusta myös 😊 omat lempparit on myös villakangastakki (About yousta ostettu) ja Kurt Geigerin musta Kensington-laukku, mitä tykkään kantaa aina mukana 😁 mutta sitten kun on ostanut jotain kivaa ja laadukasta niin niistä vaatteista oikeesti tulee pidettyä hyvä huoli eikä tarvi heti tosiaan ostaa uutta!

  1. Moikka! Ja kiitos kommentistasi. <3
   Instan puolella myös pari muutakin tyyppiä kehui Ted Bakerin takkeja laadukkaiksi ja pitkäikäisiksi, joten suosittelen kyllä hankkimaan oman, jos on takki vielä hakusessa! Mä olen kiinnittänyt huomiota juuri tuohon samaan juttuun, että kalliimpia ostoksia harkitsee pitkään ja kun sitten päättää ostaa, niin siitä ostoksesta riittää iloa tosi kauan ja just tuo, että motivaatio huoltaa sitä tuotetta on myös tosi korkea, että pysyy hyvänä.
   Laukkujuttu odottelee to do-listalla, eli suunnitelmissa olisi jossain kohtaa kirjoitella myös siitä juttu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *