Ihonhoidon hifistelijänä en ollut kovinkaan mielissäni, kun päälle vuosi sitten iskettiin virallisia maskisuosituksia kehiin ja etenkin kaupoissa sekä julkisissa kulkuvälineissä muumiturpa-look alkoi käydä sangen tutuksi.

Olen hävettävän laiska keittelemään kangasmaskeja missään sammiossa käytön jälkeen, minkä lisäksi ne kutittivat aika paljon kasvoilla eikä käyttömukavuus ollut kovin kaksinen, joten kertakäyttömaskeja alkoi kulua melko reipasta tahtia. Perus kauppareissun ajan kasvojeni iho sieti maskia oikein hyvin, mutta kun maskia piti käyttää vähänkään pidempään, etenkin poskilleni kohosi jälkikäteen lähes poikkeuksetta kipeitä maskne-paukamia, jotka paranivat hitaasti ja sitkeimmät tapaukset jättivät jopa arpijälkiä ihoon. Pahimmillaan kasvoni ovat olleet huonommassa kunnossa kuin koskaan teiniaikoina!

Silkkimaski on ollut kasvojeni ihon pelastus

En tietenkään voinut hyväksyä vallitsevaa tilannetta. Huomasin, että kasvojen pesu heti kotiin päästyä ehkäisi jonkin verran finnien muodostumista, mutta vahinko oli ehtinyt jo tapahtua, kun iho hautui tuntikausia maskin alla omassa hengitysilmassa, yäk. Kangasmaskeja en suostunut enää kokeilemaan, mutta voisiko apu löytyä hengittävistä luonnonmateriaaleista, kuten silkkimaskista? Lyhyen googlettelun jälkeen marssin Stockmannille ja poistuin kaupasta 30€ köyhempänä, mutta yhtä Wolfordin 100 %:a silkkimaskia rikkaampana.

Maski tuntui heti kevyeltä, mutta napakalta kasvoilla. Korvien taakse aseteltavat kangaslenkit pystyi säätämään omien mittojen mukaan ja kankaan sisälle nenän kohdalle oli ommeltu jotain muotoutuvaa rautalankaa, mikä piti maskin tiiviisti kasvoilla.

Mielestäni etenkin käyttömukavuus on ollut ehdottomasti sieltä parhaimmasta päästä! Hetkittäin en ole edes tiedostanut tai kiinnittänyt huomiota siihen, että maski on ollut kasvoilla ja sen takaa on ollut myös helppo hengittää. Plussaa myös siitä, että maskia voi käyttää kasvoilla fiiliksen mukaan molemmin päin, joko musta tai pitsikuvioinen puoli esillä. 

Laiskana pesijänä myös maskin puhdistaminen käytön jälkeen on ollut yllättävän mutkatonta. Olen pessyt maskia ohjeen mukaan ihan vain juoksevan veden alla kädenlämpöisessä vedessä lorauksella pyykinpesuainetta, myös kuivuminen on käynyt nopeasti.

Bye bye, maskne!

Kaikkein paras juttu tässä hankinnassa on ollut kuitenkin se, että uusia maskne-finnejä ei ole muodostunut enää kuukausiin sen jälkeen kun otin maskin käyttöön! Pitkiä käyttökertoja on takana jo sen verran monta ilman vanhoja iho-oireita, että uskallan väittää kasvojen ihon pystyvän hengittämään paljon paremmin silkkikankaan alla. Toki pesen kasvot edelleen aina heti kotiin päästyäni, mutta aikaisemmin huolellinen pesukaan ei ole estänyt ihohuokosia tukkeutumasta.

Ennen kaikkea toivon, että maskien jokapäiväinen käyttö alkaisi olla pikkuhiljaa jo historiaa, mutta voin vain kuvitella, että esimerkiksi lentomatkustamisessa maskit ovat tulleet jäädäkseen. Olenkin harkinnut ostavani toisen samanlaisen maskin jemmaan ihan vaan tulevaisuuden matkustelua silmällä pitäen, niin pysyy sitten iho hyvässä hapessa pitkilläkin matkaosuuksilla. Ah, pääsisipä reissuun…

Millaisia vinkkejä teiltä muilta mahtaa löytyä ihon kunnon ylläpitämiseen etenkin nyt poikkeusaikana? Olen esimerkiksi kuullut, että mulperisilkki olisi vielä parempi materiaali iholla, mutta itse en lähtenyt sitä nyt varta vasten verkkokaupoista tilailemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *