Mikä siinä onkin, että heti kun ensimmäiset kesäiset lämmittävät auringonsäteet alkavat kutitella pitkin hipiää, niin sitä alkaa samalla haikailla vähän terveemmän näköisen ja päivettyneemmän habituksen perään!

Itse kuulun ihonsävyltäni kategoriaan valkoinen kuin lakana ripauksella.. keltaista, hmm. Rusketun kyllä suhteellisen helposti, mutta Suomen suvessa tulokset jäävät yleensä vähän laihoiksi ja viime aikoina reissuunkaan ei ole ollut mitään asiaa. Toisaalta, tiedostan nykyään myös kiusallisen hyvin auringonpalvomisen haittapuolet, joista on jo näkyvillä häivähdys etenkin kasvoillani pigmenttimuutosten muodossa.

Innostuinkin tänä keväänä tutkailemaan itseruskettavia tuotteita! Enkä tiedä miksi, koska rusketuskokeiluni ovat olleet tähän mennessä lähinnä epäonnisia: Tuotteet ovat haisseet, tahranneet vaatteet ja lakanat tai tehneet ihosta luonnottoman värisen tai vähintäänkin laikukkaan. Kuulostaa varmaan tutulta? Mutta uskokaa tai älkää, myös itseruskettavat ovat kehittyneet huimasti sitten viime kokeilujen, tai sitten satuin vain löytämään kerralla aivan mahtavan tuotteen, josta haluan nyt vinkata teillekin!

Saanko esitellä: Mr & Mrs Tannie -itseruskettava tuoteperhe

Alun perin bongasin Mr & Mrs Tannie -brändin Simona’s :n Insta-tilin kautta ja kyseltyäni vähän lisää, päätin hankkia tuoteperheestä kuorivan suihkugeelin, ruskettavan vartalovoiteen ja levityskintaan. Olen tämän jutun kirjoittamiseen mennessä kuorinut ihoni kerran AHA-happoja sisältävällä suihkugeelillä ja levittänyt kintaalla voidetta koko keholle kolmena iltana peräkkäin.

Mr & Mrs Tannie: kuoriva suihkugeeli, itseruskettava voide sekä levityskinnas.

Olen tuloksiin todella tyytyväinen jo näin lyhyellä käyttökokemuksella! Hipiä on saanut haikailemani kauniin päivetyksen, minkä lisäksi:

 • Itseruskettavaa on ollut helppo levittää kintaalla, jo pieni määrä on riittänyt tuomaan tuloksia.
 • Tuotteet eivät haise voimakkailta, jopa hajuherkkä mieheni on voinut assisteerata itseruskettavan levittämisessä selkään.
 • Voide ei tahraa vaatteita! Lakanoissa saattaa näkyvä häivähdys beigeä, jos oikein tarkasti katsoo, mutta ei todellakaan ole mitään siihen verrattuna, miten olen aikaisemmilla kokeiluillani saanut sotkettua omat ja varmaan miehenikin lakanat.
 • 2 in 1: itseruskettava ja kosteuttava vartalovoide samassa putelissa, nerokasta!
 • Mielestäni hyvä hinta-laatusuhde.
 • Luonnollisen näköinen rusketus.
 • Syötävän söpöt pakkaukset! <3
  * edit. 19.6.2021: Nyt on kyllä pakko ottaa sanoja hieman takaisin tahraavuuteen liittyen, nimittäin olen viime aikoina kuumina öinä nukkuessani hikoillut aika paljon ja aamulla olen löytänyt lakanoista selkeitä ruskeahkoja hikitahroja, jotka onneksi ovat kyllä lähteneet hyvin pesussa pois. Viileämpinä öinä lakanat ovat pysyneet edelleen täysin tahrattomina.
Koetin kuvata ihon sävyn muutosta ilman filttereitä luonnonvalossa suurin piirtein samana vuorokaudenaikana. Vasemmalla ennen ja oikealla kolmen itseruskettavan levityskerran jälkeen.
Erityishuomioita hankkimiini Mr & Mrs Tannie-tuotteisiin liittyen

Vielä tuosta itseruskettavan tuoksusta, kuvailisin sitä hennon hedelmäiseksi, ehkä persikkaiseksi, mikä haihtuu kyllä aika nopeasti. Jossain vaiheessa iholla saattaa tuoksahtaa sellainen paahteinen biitsipäivä, kun aurinko on päässyt kunnolla kärtsäämään ihon pinnassa olevaa aurinkosuojaa.

Haju saattaa johtua siitä itse mekanismista, millä itseruskettava toimii, enkä siis usko, että täysin hajuttomia rusketustuotteita on edes mahdollista valmistaa. Joka tapauksessa, koen tuotteen tahraamattomuuden vielä tärkeämmäksi seikaksi sopivaa tuotetta valitessa!

Erityishuomio myös suihkugeelistä: Kun sitä pursottaa pullosta, se näyttää nimensä mukaisesti geeliltä, mutta turpoaa nopeasti samettiseksi vaahtopalloksi, joka tuntuu ihanalta iholla! Todellakin pieni määrä geeliä siis riittää.

On myös yritettävä uskoa, että geelin AHA-hapot tekevät siellä taustalla taikojaan ja oikeasti kuorivat ihoa samalla, koska se ei varsinaisesti näy eikä tunnu missään. Olen käyttänytkin suihkussa pitkään perinteisiä rakeisia kuorintatuotteita, mutta voisin kuvitella, että happokuorinta on iholle paljon hellävaraisempi vaihtoehto.

Mr & Mrs Tannie-suihkugeeli heti kämmenelle pursottamisen jälkeen.
Mr & Mrs Tannie-suihkugeeli muuttuu pehmeäksi vaahtopalloksi,

Luulenpa, että aion jatkaa Tannien käyttöä tästä eteenpäin suurin piirtein kerran viikossa ja kuoria ihon aina suihkugeelillä ennen ruskettavan voiteen levittämistä. Saa nähdä, kuinka kauan innostus kestää, ja nähdäänkö minut kenties tulevaisuudessa päivettyneempänä ympäri vuoden! Ruskettunut iho on kieltämättä kaunis.

Huomiona: myös Suomen kesässä kannattaa käyttää aurinkosuojaa!

Itse aion lisäksi käyttää aurinkosuojaa ahkerasti myös täällä Suomen kesässä, koska se sama päiväntasaajan paahtava aurinko paistelee myös meillekin. Jos itse vielä emmit auringolta suojautumisen kanssa rusketuksen kustannuksella, niin arvaapa mitä: myös aurinkosuojat ovat kehittyneet!

Haluaisinkin vielä lopuksi vinkata tästä toisesta löydöstäni, Vichyn aurinkosuojasuihkeesta:

 • SPF 30 (UVB + UVA),
 • vedenkestävä,
 • erittäin hyvin levittyvä, nestemäinen koostumus,
 • mieto, raikas tuoksu,
 • ITSERUSKETTAVA, tukee ihon päivettymistä! Jälleen kerran nerokasta, koska voit siis saada molemmat: aurinkosuojaa ja rusketusta samasta purkista.

Millainen auringonpalvoja sinä olet? Rusketutko helposti ja/tai käytätkö itseruskettavia tuotteita? Olisi kiva kuulla lisää sinun löydöistäsi tai luottotuotteistasi!

1 thought on “Löysin mielestäni lähes täydellisen itseruskettavan: Mr & Mrs Tannie!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *