Olen ollut tämän viikon lomalla. Se on tuntunut mukavan pitkältä ensin juhannusjuhlien ansiosta ja kun vanhempani kysyivät minua vielä loppuviikoksi mukaan veneilemään, ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, lähdenkö mukaan vai en. Toinen vaihtoehto olisi ollut jäädä kökkimään kotiin ja katsomaan, kun mies tekee etätöitä, joten meren kutsuun oli vastattava!

Tässä kohtaa mainittakoon, että emme ole suomenruotsalaista, saati rikasta sukua. Oma vene on ollut vanhempieni pidempiaikainen haave ja toteutui vasta hiljattain, kun viimeinenkin lapsi oli lentänyt pois pesästä. Jotkut lähtevät reissuun, toiset kesämökille ja osa ilmeisesti veneilemään. Joku paikka ja harrastus pitää varmaan vanhemmillakin olla.

Itse asiassa vanhempani vaihtoivat ensimmäisen purjeveneensä tilavampaan malliin jo muutama vuosi sitten, mutta vasta nyt pääsin tällä uudella veneellä reissuun. Aikaisempina kesinä joko aikataulut tai aurinkoinen sää eivät ole menneet yksiin suunnitelmien kanssa, joten purjehdukset ovat aina vain lykkääntyneet omalta osaltani. Mutta hyvää on kannattanut odottaa!

Merimaisemissa on oma viehätyksensä

Lähdimme torstaina liikkeelle satamasta ja vietimme torstai-iltapäivän sekä koko perjantain Hästön, eli Hevossaaren laituripaikassa ruokaa laittaen, saaressa saunoen, uiden, pieniä askareita tehden ja korttia pelaillen. Kyllä hitaassa saaristolaiselämässä kieltämättä on oma viehtäyksensä ja mikä siinä onkin, että etenkin ruoka maistuu ulkona aina niin hyvältä!

Päivät kuluivat nopeasti, koska saatoin vain istua tunninkin veneen perällä merilintujen elämää kiikaroiden ja laineiden loisketta kuunnellen. Lauantaina aamupalan jälkeen minut vietiin pikkuveneellä maihin, josta veljeni tuli noukkimaan minut autolla kotiin. Vanhempani jatkoivat matkaa pidemmälle reissulle kohti Viroa. Sään, seuran ja miljöön ansiosta varsin onnistunut reissu kaiken kaikkiaan. Enkä myöskään polttanut ihoani kertaakaan auringossa, mistä olen erityisen mielissäni.

Väsyneet tunnelmat ja paluu arkeen

Tänään kotona on ollut vähän väsyneet tunnelmat, koska tuntuu siltä, että kuluneeseen viikkoon on mahtunut enemmän tapahtumia kuin koko vuoteen yhteensä ja se on toki vaatinut veronsa. Mutta jo se on aikakin alkaa taas elää! Suurin osa tuntemistani ihmisistä on saanut jo ensimmäisen k*ronarokotteenkin, joten on ollut ihanaa pitkästä aikaa alkaa taas tavata ystäviä ja tehdä asioita yhdessä, vaikka aivan täysin huolettomaksi en vielä uskallakaan heittäytyä.

Huomenna minulla alkaa kolmen viikon työputki ennen seuraavaa, vähän pidempään lomaa, jolloin myös mieheni pääsee lomailemaan ja teemme jotain kivaa yhdessä. Villi veikkaukseni on, että tulevat päivät pitävät sisällään melko intensiivistä, hikistä näppäimistön nakutusta kotitoimistolla, mutta toivottavasti työpäivät kuluisivat samalla nopeasti.

Onko sinulla ollut jo kesälomaa, onko se vasta kokonaan edessä, vai oletko samassa tilanteessa kuin minä, että osa lomasta on jo pidetty, mutta osa onneksi myös edessä? Olisi kiva kuulla myös sinun lomasuunnitelmistasi tai mitä kivaa olet vapailla päässyt tekemään!

3 thoughts on “Merellinen kesäseikkailu Hästössä

  1. Aivan ihanat kuvat blogissasi ja niin tuoksuva ”merellinen” tunnelma. Lomaa jätin vielä 3 päivää heinäkuulle ja loput 6 talvelle. Nyyh…mutta on ollut hienoa!

    1. Kiitos ihanasta kommentista!
      Mutta tuo onkin hyvä taktiikka, että jakaa lomia tasaisesti koko vuodelle – sitten on vähän väliä joku lepotauko tulossa, jota odotella töiden lomassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *