Kirjoitin aikaisemmin tässä tekstissä ”Syksy starttaa esteettisillä toimenpiteillä” niin sanotusta jokasyksyisestä kausihuoltuoperinteestäni ja tulevista esteettisistä toimenpiteistä, joista ensimmäisestä juttua tässä postauksessa.

Minulla on ollut pitkään monta erilaista kasvohoitoa bucket listilla, joita olen halunnut päästä testaamaan. Näitä ovat esimerkiksi Hydrafacial-puhdistus, mikroneulaus ja jytympi happokuorinta. Ultraäänikasvohoidossa olenkin jo käynyt pari kertaa, eikä paluuta takaisin mekaanisiin puhdistushoitoihin taida enää ollakaan!

Iholle tehokas retinol-kuorinta ei ole happokuorinta

Jytympää kasvojen kuorintaa pääsin kokeilemaan vähän yllättäen, kun tutulla ja turvallisella Nordicshape-klinikalla oli niin mahtavat synttäritarjoukset, että en voinut olla ohittamatta tilaisuutta. Minulle tehtiin siis Neostrata Retinol-kuorinta, joka ei ole kuitenkaan happokuorinta, kuten aluksi virheellisesti oletin.

Lyhyesti, retinoli on A-vitamiinin johdannainen ja antioksidantti, jolla on ihoa suojaavia ja uudistavia ominaisuuksia. Retinoli pystyy imeytymään syvälle ihoon ja edesauttamaan sidekudossoluja tuottamaan lisää kollageenia, jota tarvitaan esimerkiksi ihon uudistumisessa. Varsinainen anti-age -aine siis!

Neostrata Retinol-kuorinnan luvataan:

  • kuorivan ihon pintakerroksen,
  • häivyttävän pintajuonteita ja ryppyjä,
  • hoitavan aknea ja epäpuhtauksia,
  • kiinteyttävän ihoa,
  • tasoittavan ihon sävyä.
Ampullin verran Neostratan retinol-ainetta, joka levitetään kasvoille.

Itse hakeuduin juuri tähän toimenpiteeseen siksi, koska toivoin siitä olevan apua etenkin kasvojen sävyn tasoittamisessa ja kirkastamisessa. Myös orastavia pigmenttiläiskiä on havaittavissa kesän jäljiltä, joista halusin myös eroon. Lisäksi minua kiinnosti tottakai myös ikääntymisen ensimerkkien häivyttäminen ja ihon epäpuhtauksien vähentäminen.

Vielä alleviivatakseni, lisäksi on siis olemassa myös Neostrata AHA-happokuorintahoito, jossa iholle levitetään glykoli-, sitruuna- ja/tai mantelihappoa ihon tarpeista riippuen. Hoidon ei pitäisi olla yhtä “raju” kuin Retinol-kuorinnan ja se voidaan toistaa useammin.

Retinol-kuorinnassa ihon uusiutuminen alkaa pikkuhiljaa käsittelyn jälkeen

Itse hoitotoimenpide oli nopeasti tehty: Ensin kasvojen iho puhdistettiin, jonka jälkeen ihon pinnalle levitettiin siveltimellä kuorinta-aine. Levitys ei tuntunut miltään. Ainoastaan silloin kun ainetta lisättiin suun ja nenän lähelle, niin haistoi kyllä, että kyseessä on todella jytyä tavaraa ja ajoittain melkein henki meinasi salpautua.

Sitten aine sai vaikuttaa kasvoilla 4-8 tuntia, jonka jälkeen se pestiin kotona pois. Minulle hoito tehtiin sen verran myöhään illalla, että vaikutusajaksi jäi 6 tuntia, jonka jälkeen oli pakko mennä nukkumaan. Pesin seerumin pois ihan suihkussa, jotta sitä ei varmasti jäänyt mihinkään hiusrajaankaan muhimaan.

Olen nimittäin kuullut, että liian kauan vaikuttamaan jäänyt aine on aiheuttanut iholla jopa lieviä palovammoja! Toisaalta, kuulin paikan päällä hoidon yhteydessä, että aineen vaikutusajan pitäisi raueta viimeistään 8 tunnin kuluttua, jotta mitään vahinkoa ei tosiaan pääsisi syntymään. Päätin kuitenkin pelata varman päälle!

Hoidon jälkeen tulee oikeastaan vain huolehtia ihon runsaasta kosteuttamisesta sekä vältellä suoraa auringonvaloa. Minulle kyllä sanottiin, että voisin lähteä ulkoilemaan jo muutaman päivän päästä, kunhan muistan lisätä kasvoille 50-aurinkosuojakertoimet.

Ensimmäisenä päivänä iho näytti oikein hyvältä ja kieltämättä tuli vähän sellainen fiilis, että tapahtuuko siellä kasvoilla mitään ja onkohan hoito onnistunut kunnolla.

Retinol kuorinnan jälkeen iho alkaa kuoriutua kasvojen T-alueelta ulospäin

Jo heti toisena päivänä alkoi kuitenkin tapahtua. Ihoa alkoi kiristellä kasvojen T-alueelta ja loppupäivään mennessä kasvoja kutitteli kauttaaltaan. Kun ihoa erehtyi ajatuksissaan rapsuttelemaan, se tuntui tosi ikävältä, jopa kirvelevältä.

Kolmantena päivänä nenän alue alkoi kuoriutua ja ihon pintakerros lähti rullautumaan kohti leukaa ja otsaa. Kuudentena päivänä hilseily oli edennyt hiusrajaan, poskille ja leuan alle. Siinä kohtaa myös jatkuvasti kuoriutuva iho alkoi tosissaan tympiä ja aloin jo toivoa, että olisipa se pian ohi.

Kuoriutuvaa ihoa suun ympärillä ja leuan alueella Neostrata Retinol-kuorinnan jälkeen.
Kuoriutuvaa ihoa posilla Neostrata Retinol-kuorinnan jälkeen.

Kuorinnan myötä rullautuvia ja irtoavia ihosuikaleitahan ei siis kannata nyppiä itse, koska iho ei välttämättä ole vielä valmis lähtemään irti, joten nyppimisen seurauksena kasvot saattavat alkaa punoittaa ikävästi. Itse kyllä nypin isoimpia suikaleita aina poispäin kuoriutumissuunnasta, eikä iho alkanut siitä mitenkään erityisemmin punoittamaan.

Yhdeksäntenä päivänä hoidon tekemisestä totesin, että nyt iho on tainnut vihdoin kuoriutua kokonaan, eikä tehostetulle kosteutuksellekaan ollut enää tarvetta. Ja kylläpä vaivannäkö kannatti! Mielestäni kasvojen uusi iho on toden totta kirkkaampi, napakampi ja pehmeämpi. Havaitsen jopa joidenkin pigmenttimuutosten häivyttyneen ja osan jopa kadonneen jäljettömiin.

Voin suositella vilpittömästi Neostrata Retinol-kuorintaa!

Voin vilpittömästi suositella Retinol-kuorintaa jokaiselle! Havaittujen hyötyjen lisäksi ihon muutosten tarkkailusta voi saada myös kivaa k*rona-ajan eristäytymisviihdettä.

Jos paluu työpaikalle tai muuhun tärkeään tilaisuuteen on juuri nyt käsillä, niin silloin suosittelen kyllä harkitsemaan kuorinnan tekemistä kahteen kertaan. Kuten aiemmista kuvista näkyi, niin ihon rullautuminen ei näyttänyt mitenkään kovin dramaattiselta, mutta kyllä se itseä voi häiritä, eikä ainakaan meikkipohja näytä kovin kauniilta irtoavan ihon päälle laitettuna.

Kasvot ennen retinol-kuorintaa sekä 9 päivää kuorinnan jälkeen.
Olen todella tyytyväinen kuorinnasta saamiini tuloksiin: ihon sävy näyttää kirkkaammalta.

Uutta Retinol-kuorintaa ei suositella tehtäväksi moneen kuukauteen, joten seuraavaksi voisikin olla hieman kevyempien kasvohoitojen aika. Oletko sinä kokeillut Retinolia tai jotain ihan muuta happokuorintaa? Olisi kiva kuulla lisää sinun kokemuksistasi! Vai vannotko jonkin aivan muun kasvohoidon nimeen?

1 thought on “Kasvojen Neostrata Retinol-kuorinta vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee lopuksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *