Olen todella myöhäisherännäinen, mitä kulmakarvatrendeihin tulee. Omat kulmani ovat aina olleet tummat ja suhteellisen symmetriset, joten en ole juurikaan uhrannut ajatusta niiden muotoiluun tai meikkaamiseen liittyen.

Mutta kyllä vaan vahvat ja huolitellut kulmat kehystävät kasvoja kauniisti ja antavat viimeistellyn silauksen meikkiin kuin meikkiin! Innostuinkin joitain vuosia sitten vahvistamaan omia kulmiani kulmakynällä ja kiinnittämään ne paikoilleen sävytetyllä kulmavahalla.

Kasvot ilman mitään käsittelyjä. Raskaat luomet kieltämättä tekevät yleisilmeestä hieman väsyneen oloisen.

Silmäluomeni ovat melko raskaanpuoleiset, joten seuraavaksi kiinnostuinkin kulmien laminoinnista eli brow liftista, koska onnistunut lopputulos kieltämättä liftaa ja piristää katsetta, eikä kulmien meikkaamiseen tarvitse sitten käyttää enää juurikaan aikaa.

Mielestäni ensimmäinen kulmien käsittelykerta epäonnistui

Viime talvena varasin sitten ajan elämäni ensimmäiseen laminointiin. Kulmakarvat nostettiin pystyyn ja muotoiltiin, jonka jälkeen permanenttiaineelta tuoksahtava aine sai vaikuttaa niissä jonkin aikaa. Lopuksi kulmat olisi voinut vielä värjätä, mutta itse halusin testata, mitä pelkkä laminointi saisi yleisilmeelle aikaan.

Ensimmäinen kokeilu kulmien laminoinnin kanssa ja pörheä lopputulos.

Jos totta puhutaan, en ollut lopputuloksesta kovinkaan ilahtunut. Karvat oli nostettu täysin pystyyn ja ne olivat makuuni jotenkin aivan liian pörröiset. Annoin kulmien olla aloillaan ohjeen mukaan noin vuorokauden verran, jonka jälkeen pesin ne ja koetin fiksata vähä huolitellumpaan muotoon, mutta siitäpä karvat rupesivatkin kihartumaan ja kulmista hävisi muoto kokonaan, en tykännyt yhtään!

Permanenttiaine oli vaikuttanut karvoissa ilmeisesti liian pitkään ja ne olivat päässeet vähän kärähtömään. Onneksi käsittely kasvoi kulmista melko nopeasti pois ja sain vanhat kulmani takaisin. Vannoin, että tämä kokeilu oli sitten tässä.

Toinen mahdollisuus Helsingin BrowBarissa kannatti!

Brow liftiä on kuitenkin hehkutettu viime aikoina niin paljon ja käsittelyllä on kyllä saatu niin kauniita kulmia aikaiseksi, että päätin antaa laminoinnille vielä yhden uuden mahdollisuuden. Päätökseen vaikutti vahvasti myös se, että olen lähdössä heinäkuuksi reissuun enkä ajatellut meikata matkalla ollenkaan, joten olisi ihan kiva, jos kasvot olisivat huolitellun näköiset “omasta takaa.”

Tällä kertaa valitsin paikan huolella ja nimenomaan kulmien muotoiluun erikoistuneen yrityksen. Päädyin varaamaan ajan Helsingin BrowBariin (osittain myös siksi, koska firmalla oli niin hauskan kuuloinen nimi :D).

Kulmien käsittely vaikutti olevan samanlainen kuin ensimmäiselläkin kerralla, mutta tällä kertaa halusin myös värjäyksen sekä ripsien kestotaivutuksen ja -värjäyksen. Ilahduttavana yllätyksenä nukkakarvat napsittiin pois kulmien ympäriltä kuumavahalla ja sain vielä kaupan päälle nopean vahauskäsittelyn ylähuulellekin, nice.

Kulmien laminointi, ripsien kestotaivutus ja karvojen värjäys: lopputulos miellyttää omaa silmää kovasti!

Tällä kerralla olin lopputulokseen todella tyytyväinen ja hiffasin lopulta itsekin, mitä ihmiset laminoinnissa oikein fiilistelevät! Kulmat oli todella hyvin muotoiltu ja sopivat kasvoihini kuin nakutettu. Lisäksi ostin samalla reissulla kotikäyttöön vielä Kakkobrows -merkkisen kulmien muotoiluun tarkoitetun vahan. Ilahduin kun huomasin myöhemmin, että Kakkobrows on myös kotimainen yritys! Hyvä hoitava seerumi minulla jo olikin ennestään käytössä, joten sellaista ei tarvinnut tällä kerralla ostaa. Laadukas seerumi kannattaa ehdottomasti sisällyttää karvojen huoltorutiineihin, jotta lopputulos pysyy hyvänä pitkään.

Ennen ja jälkeen: Ensimmäisessä kuvassa silmät ja kulmat ilman käsittelyjä. Toisessa kuvassa epäonnistunut kulmien laminointi ja viimeisessä kuvassa onnistunut lopputulos.

Kulmat saivat olla jälleen rauhassa vuorokauden ajan ja oli kiva huomata, että karvat eivät lähteneet kihartumaan tai sojottamaan joka suuntaan ensimmäisen pesun jälkeen. Kiinnitin kuitenkin huomiota, että kulmat kannattaa muotoilla heti kun ne ovat vielä vähän kosteat, koska kuivuessaan niitä on haastavampaa saada asettuman haluttuun asentoon.

Jos kulmia ei muotoile heti kasvopesun jälkeen, karvoja saattaa olla haastavaa saada haluttuun asentoon, kuten tästä kuvasta huomaa hyvin.
Kulmien käsittely kieltämättä nostaa ja piristää katsetta sekä koko yleisilmettä

Joka tapauksessa, kulmat ovat säilyttäneet muotonsa ja värjäyksen ansioista ne näyttävät koko ajan meikatuilta. Tällä nassulla on kiva lähteä matkalle ja unohtaa pakkeloinnit vähäksi aikaa kokonaan! Brow liftista ei ehkä silti kuitenkaan ole muodostunut minulle sellaista “pakko saada” -asiaa, kuten vaikkapa rakennekynsistä, mutta voisin kuvitella käyväni BrowBarissa jatkossakin erityistilaisuuksia varten. Tai no, miksei välillä ihan muutenkin vain.

Käsiteltyjä ripsiä ja kulmia kannattaa helliä säännöllisesti hoitoseerumilla. Kulmien muotoilussa auttaa geeli ja hyvä applikaattori. Minulta suositus tälle Kakkobrowsin geelille!

Olisi kiva kuulla, oletko sinä hurahtanut kulmien laminointiin, vai oletko kenties uskaltautunut ottamaan microbladingit? Minua kiinnostaisi kovasti pysyvämpi kulmien muotoilu bladingilla, mutta arastelen vielä asiaa juurikin sen lopullisuuden takia (ja jos lopputulos on just joku mustat palkkikulmakarvat ikuisella tatuoinnilla..). Jo tämä laminointikokeilukin opetti, että se tekijä kannattaa valita huolella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *