Olen käynyt muutaman kerran Leppävaaran Panorama Towerissa sijaitsevassa Nordicshape-klinikalla esteettisissä hoidoissa (joista tarkemmin lisää muissa postauksissa) ja innostuin kun kuulin, että he ovat hiljattain hankkineet ihoanalyysilaitteen.

Kuten olen aikaisemmin maininnut, mielestäni kauneudenhoito ja hyvinvointi lähtee aina sisältäpäin terveellisistä elintavoista, liikunnasta ja levosta, joten totta kai halusin selvittää, millainen tilanne kasvojeni ihon kanssa mahtoi olla talven (ja elettyjen vuosien) jäljiltä hieman ulkokuorta syvemmällä. En edes muista, milloin minulle olisi tehty oikea ihoanalyysi laitteen avulla, ei varmaan koskaan, joten kyllä nyt oli aikakin.

Konsultaatiohuoneesta löytyi pieni, minijääkaappia muistuttava laatikko, jonka ruudulle syötin ensin perustietoni ja sen jälkeen asettelin kasvoni kutakuinkin laatikon keskelle otsa- ja leukatuelle. Hoitaja otti laitteella pari kuvaa, tai ainakin jotkin kirkkaat valot välähtivät suljettujen silmäluomieni läpi, ja sitten olikin jo valmista.

Totuus kirpaisee, mutta motivoi toimimaan

Ruutuun lävähtänyt näky olivat kaikkea muuta kuin kaunista katseltavaa ja muistutti pikemminkin jotain ruumishuoneelta otettuja tunnistuskuvia, mutta koska tarkoitus oli selvittää, missä kunnossa itse kasvojen iho oli, niin uppouduin innolla analyysin tuloksiin.

Laite antoi tietoa muun muassa ihon kosteudesta, epäpuhtauksista, ihohuokosista, pintaverisuonista, pigmenttimuutoksista, auringon aiheuttamista vaurioista sekä lopuksi yhteenvedon kokonaistilanteesta. Olin iloisesti yllättynyt siitä, että suurin osa tuloksista oli ihan OK-tasolla, eli pitkäjänteinen ihon hoito sekä UV-suojaan panostaminen on selvästi tuottanut tulosta.

Sen sijaan minulle oli pienoinen shokki huomata, että huulieni alue suorastaan hehkui kirkuvan punaisena monessa eri osiossa! Eli jos ei jo pian, niin ainakin myöhemmällä iällä nimenomaan huulissa tulevat näkymään vahvasti pigmenttimuutokset sekä muut ikääntymisen ensi merkit. Ja totta tosiaan: Enpäs ole aikaisemmin uhrannut ajatustakaan huulirasvan valinnalle tai mitenkään erityisemmin suojannut huulia auringonvalolta edes kesäaikaan, joten tämä oli minulle todellinen herätys tehdä vihdoin asialle jotain. Otankin mielelläni vastaan suosituksia hyvistä huultenhoitotuotteista!

Lisäksi ei niin suurena yllätyksenä sain tietoa hienoisesta ihoa vaivaavasta pintakuivuudesta ja laajentuneista ihohuokosista. Tiesittekö muuten, että ikääntymiset ensi merkit voivat myös keskittyä nenänpieliin? En olisi ikinä osannut aavistaa, että nenänpielet ovat minulla yksi heikoista kohdista kasvoissani.

Vaikka ihoanalyysini kokonaistulos oli “General”, eli ihan kivasti menee tällä hetkellä, niin en kuitenkaan ollut kovin mielissäni siitä, että laite arvioi ihoni iäksi 35 vuotta.. Vaikka olen ilmoittanut täällä blogissa iäkseni 30+, niin en nyt sentään IHAN vielä ole veitsen terällä kohti nelikymppisiä.

Onneksi asioille voi tehdä aina jotain ja ennaltaehkäistä alkavia tuhoja. Vaikka totuus aina alussa vähän kirpaiseekin, niin nytpä tosiaan tiedän, mihin alueisiin ja hoitoihin minun kannattaa jatkossa keskittyä ainakin kasvojen osalta. Kun olen myöhemmin ehtinyt myös käydä hoidoissa, niin olisi mielenkiintoista tehdä analyysi sitten uudestaan, että ovatko tulokset muuttuneet yhtään parempaan suuntaan.

Onko ihoanalyysin tekeminen sinulle ihan tuttu juttu? Onko tuloksistasi paljastunut karmaisevia tai positiivisia yllätyksiä? Osaatko kenties suositella joitain muita kokeilemisen arvoisia analyysilaitteita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *