Siis kirjaimellisesti: rakastan. Vaikka minulla ei ole alan koulutusta, olen oikea ihonhoitofriikki ja imen erilaisista tuotteista ja ihon kuntoa edistävistä vinkeistä tietoa kuin pesusieni!

Mielestäni terve, hyvinvoiva iho (sekä keho ja mieli <3) ovat hyvinvoinnin ja kauneuden perusta, joka luo pohjan esimerkiksi kauniille meikille. Kauneusihanteeni on saavutettu, kun en itse koe enää edes tarvitsevani meikkiä, koska kasvot ovat luonnostaan niin kuulaat ja hehkuvat. Minua sytyttää ehdottomasti luonnollinen kauneus ja ns. meikitön meikki-look… vaikka toki meikeillä on välillä kiva vähän revitelläkin!

Kun iho voi hyvin, mieli voi hyvin.

En myöskään pidä kehoani minään temppelinä, jota pitäisi vaalia aina kauneudenhoidon ehdoilla, vaan kyllä välillä pitää vähän elääkin. Olen esimerkiksi armoton herkkuhiiri ja etenkin irtokarkkien ystävä, vaikka tiedostan todella hyvin, että sokeri on myrkkyä keholle ja ihon kunnolle. Ehkä tässäkin asiassa on hyvä pyrkiä siihen kultaiseen keskitiehen, balanssiin ja kohtuuteen.

Miten sitten hoidan ihoani?

Aika yksinkertaisesti: Ihonhoitoni perustuu säännölliseen kuorintaan ja vielä säännöllisempään kosteutukseen. Olen tykästynyt etenkin erilaisiin vartaloöljyihin ja käyttänyt Body Shopin tuotteita pitkään. En ole löytänyt muualta vastaavia öljyjä, jotka eivät jäisi ihon pinnalle lillumaan, vaan imeytyvät tehokkaasti. Jos tiedät siis vinkata muita hyviä (kuivia) vartaloöljyjä, ottaisin niitä mielelläni testiin!

Ihonhoidon pitää olla hauskaa!

Mitä enemmän ikää ja pigmenttimuutoksia ihon pintaan on ilmestynyt, myös tehokkaalle aurinkosuojalle on löytynyt paikkansa ihonhoitorutiineissani. Haluaisin myös aloittaa ihon kuivaharjauksen uudelleen, mutta en ole vieläkään löytänyt siihen tarpeeksi pehmeää harjaa. Olen kyllä ehtinyt kokeilla läpi kolmen eri valmistajan kuivaharjat, mutta into on aina lopahtanut siihen, kun kroppa on ollut punainen ja naarmuilla operaation jälkeen, aivan kuin karstalla harjaisi. Hoi, valmistajat: myytte tuotteitanne ihmisille, ette hevosille!

Kasvojenhoito on lempparirutiinini!

Kasvojen hoitaminen on sitten aivan oma maailmansa, jossa pitää vähän hifistelläkin.
Aamurutiiniin kuuluu:

 • Misellivesi
 • Kasvovesi
 • Hyaluronihapposeerumi otsaan ja poskille (jos en aio meikata)
 • Silmänympärysvoide
 • Päivävoide (spf tärkeä!)

Iltarutiiniin puolestaan kuuluu:

 • Öljypohjainen putsari (jos olen meikannut)
 • Foam- tai geeliputsari
 • Kasvovesi
 • Silmänympärysvoide
 • Yövoide
 • Ripsi- ja kulmaseerumi

Aamu- ja iltarutiineistani löytyy muuten nyt myös kelat (reelsit) Instan puolelta, käy ihmeessä kurkkaamassa! symmetriaabysofia

Kasvojenhoitotuotteita.

Lisäksi kuorin ihon noin kerran viikossa ja tykkään välillä hemmotella itseäni kasvonaamioilla. Olen käyttänyt pitkään rakeisia kuorinta-aineita, mutta kallistumassa pikkuhiljaa happokuorinnan kannalle, joka tuntuu olevan aivan yhtä tehokas, ellei tehokkaampi sekä varmasti hellävaraisempi iholle. Haluan kuitenkin käyttää vanhat tuotteet ensin loppuun ennen kuin ostan uusia.

Ehkä hienoisena erikoisuutena, levitän silmänympärysvoidetta myös huulille aamuin illoin! Muistan jostain lukeneeni, että perinteisissä huulivoiteissa ei ole juurikaan ravinteita tai hoitavia tehoaineita, joten silmänympärysvoiden paikkaa hyvin tätä puutetta. Lisäksi huulien ja silmien ympärysten iho on suurin piirtein saman paksuista, joten silmänympärysvoide sopii huulille tämänkin takia mainiosti.

Ihonhoidon haasteet, joita olen kohdannut

Kun puhuin tässä synttäripostauksessa siitä, miten välillä tuntuu siltä kuin oma kroppa pettäisi tai kääntyisi itseään vastaan, aiheesta löytyy hyvä esimerkki, kun huomasin ihan hiljattain, miten osa vanhoista ja hyväksi havaituista kasvojenhoitotuotteistani ei enää yhtäkkiä sopinutkaan minulle! Ahkerasta hoidosta huolimatta kasvot tuntuivat jäävän lähinnä pintakuiviksi ja lisäksi minua ärsyttivät poskille tupsahtelevat maskne-finnit sekä muut sitkeät epäpuhtaudet.

Löysin ratkaisun Cliniquen tuhdeista ja kermaisemmista tuotteista, kunnes löysin viime talvena vielä jotain parempaa: Erään kasvohoidon yhteydessä Kauneuskeskus Säterinportin Riikka osasi suositella minulle aivan tuntematonta Ten Science-tuotesarjaa ja se oli kuulkaa rakkautta ensi silmäyksellä! Sain avokätisesti näytteitä kotiin testattavaksi ja kun olin tiristänyt niistä viimeisetkin tipat, totesin, että näitä on saatava ihan säännölliseen käyttöön: Glow oli nimittäin ilmestynyt kasvoilleni!

Ten Science -kasvojenhoitotuotesarja.
Ten Science -tuotepakkaus.

Minulla on vielä jonkin verran Cliniquen tuotteita jäljellä, mutta ostan varmastikin Ten Sciencen versiot tilalle sitä myötä kun vanhat loppuvat. Jos aihe kiinnostaa enemmänkin, voisin tehdä tästä tuotesarjasta vielä ihan erillisen postauksen myöhemmin, jos saan Riikalta siihen hieman taustatukea!

Tehokkain hoito menee ihon pintaa syvemmälle

Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että Profhilo-pistoshoidot tekivät kasvojen ihon kunnolle ihmeitä, ne suorastaan käänsivät kelloja taaksepäin, ja olen edelleen lopputulokseen todella tyytyväinen! Se on vain fakta, että mitä enemmän ikää tulee lisää, sitä järeämpiä keinoja tarvitaan ihon kunnon ylläpitämiseen, eivätkä pelkästään pinnalle levitettävät voiteet välttämättä enää riitä antamaan haluttua lopputulosta.

Haluaisinkin kokeilla vielä lähitulevaisuudessa kasvoille vähän järeämpää mikroneulausta sekä joskus talvella kaamosaikaan ammattilaisen tekemää happokuorintaa sarjahoitona (altistaa ihon palamiselle, siksi kesäaika on no-no), joiden pitäisi tasoittaa ihon sävyä ja poistaa pinnalta jopa pieniä arpia sekä pigmenttimuutoksia. Näistä aiheista siis varmasti lisää vielä myöhemmin!

Pistoshoidot jännittävät ja kiehtovat samaan aikaan.

Vaikka rakastan ihonhoitoa ja olen saanut siinä viime aikoina tosi hyviä tuloksia aikaan, ei ihoni ole mitenkään täydellinen. Ajattelinkin kirjoittaa myöhemmin vielä erillisessä postauksessa, millaisia haasteita.. tai no, suoranaisia ongelmia minulla on ollut ihoni kunnon kanssa, jos siitä saisi samalla vaikka vertaistukea sekä jaettua hyviä vinkkejä puolin ja toisin.

Mutta, saitko sinä tästä tekstistä kenties uutta ajateltavaa, vai ovatko ihonhoitorutiinimme kutakuinkin samanlaisia? Olisi myös kivaa kuulla kommenteissa sinun hyväksi havaitsemiasi tuotteita tai muita vinkkejä, joita ehkä minunkin kannattaisi kokeilla!

2 thoughts on “Rakastan ihonhoitoa!

 1. Kiitos näiden ajatuksien jakamisesta omaan ihonhoitoosi liittyen. Minä myös olen huomannut, että nykyiset kasvohoidon tuotteet eivät enää toimi samalla tavalla. Kaverini suositteli, että kävisin ihonhoidossa ja kyselisin samalla, että minkälaisia tuotteita voisin jatkossa kokeilla. Voisin kyllä harkita asiaa koska muuten saattaisin vain kokeilla monia eri merkkejä helposti turhaan.

  1. Hei suosittelen ehdottomasti käymään kosmetologilla kasvohoidossa ja hän kyllä samalla osaa suositella sinun ihotyypillesi sopivia tuotteita ja merkkejä! 🙂 Ei tule tosiaan tehtyä toivottavasti niin paljoa hutiostoksiakaan, kun ei itse tarvitse lähteä kokeilemaan kaikkia potentiaalisia vaihtoehtoja läpi.

   Itse rakastan myös testereitä ja tuotenäytteitä, koska niiden käytön perusteella huomaa jo tosi hyvin, sopiiko joku tuote itselle vai ei. Testereitä kannattaa hamstrata! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *