Arvostan luonnollista kauneutta, joten olen itsekin välillä ihmetellyt, miksi olen aina tuntenut viehätystä rakennekynsiä kohtaan. Parhaalla tahdollakaan ja vaikka kuinka taidokkaasti tehtynä, niitä kun ei voi sanoa luonnollisen näköisiksi, vaan rakenteet kynsissä kyllä aina kiinnittävät huomioni.

Erilaisia rakennekynsiä ja -malleja: geelikynnet, geelilakkaus, akryylikynnet sekä kynsitipit.

Koska olen luonteeltani jännittäjä, hermojani on jo pienestä pitäen rauhoittanut kynsien pureskelu. Ei kovin kaunis tapa, mutta ehkä kuitenkin parempi kuin vaikka tupakan polttaminen. Lisäksi kynteni ovat olleet aina hauraat ja helposti liuskoittuvat, joten repsottavia kynnenpäitä on ollut helppo nakerrella ajatuksissaan. Ehkäpä asia on niin, että mitä itsellä ei ole, sitä haluaa kahta kauheammin, joten esteettistä silmääni on aina miellyttänyt hoidetut kädet sekä pitkät, kauniisti lakatut kynnet.

Rakennekynsillä on hintansa, eivätkä ne sovi jokaiseen elämäntilanteeseen

Rakennekynsien ottaminen ja säännöllinen huoltaminen ei ole aivan edullista. Lisäksi työn ja harrastusten täytyy olla sellaisia, että kynsiä saa ja on mahdollista pitää. On sanomattakin selvää, että heti kun aloin saada säännöllisiä tuloja opiskelujen jälkeen ja aloitin ensimmäistä kertaa toimistotyöt kuusi vuotta sitten, marssin oitis kynsiteknikolle ja otin itselleni geelikynnet ranskalaisella manikyyrillä.

Rakennekynnet, joista on poistettu vanha lakkaus ja pinta. Tyvessä näkyy oman kynnen kasvu rakenteen alla. Tähän pohjaan lähdetään rakentamaan uusia geelikynsiä.

Ai että, miten kauniit kynnet voivat tehdä niin onnelliseksi! Rakennekynnet ovatkin minulle arjen luksusta ja yksi hyvä syy lisää käydä töissä. Minusta on ihanaa, että palkasta jää vuokran ja laskujen maksun jälkeen käteen sen verran, että pystyn tekemään sillä jotain kivaa ja “turhaa,” mistä jää itselle hyvä mieli pitkäksi aikaa. Opiskeluaikoina tuli aivan tarpeeksi elettyä suurin piirtein kädestä suuhun ja jolloin pystyi vain haaveilemaan, että “sitten jonain päivänä…”.

Laadukkaisiin rakenteisiin ei edes kiinnitä huomiota arjen keskellä

Kuuden vuoden aikana olen pitänyt kynsissäni tippejä, akryyli- ja geelirakenteita sekä myös ajoittain pelkkää geelilakkausta omilla luonnonkynsilläni (mikä muuten on mielestäni kaikista luonnollisimman näköinen näistä kaikista vaihtoehdoista), eli oikeastaan kaikilla eri tekniikoilla tehtyjä kynsiä on tullut kokeiltua. Voinkin luvata, että taidolla ja laadukkaista aineista tehtyjä kynsiä ei oikeastaan edes huomaa arjen pyörityksessä: Ne eivät tunnu miltään, eivät ala irtoilla huoltovälin aikana ja niillä kantaa vaivatta niin kauppakassit kuin hoitaa viikkosiivouksenkin.

Kynnen pintaan levitetty ja kovetettu geeli hiotaan ohuemmaksi ja kynsi hiotaan haluttuun muotoon.

Olen nimittäin kuullut paljon kommentteja siitä, että kynsiä haluttaisiin kyllä pitää, mutta ne koetaan kovin epäkäytännöllisiksi juurikin siksi, että ne alkavat repsottaa hyvin pian laittamisen jälkeen. Arvatkaapa mitä: Siinä tapauksessa joko tekijässä ja rakenneaineissa on ollut jotain vialla ja suosittelenkin etsimään tilalle toisen kynsiteknikon. Ei muutenkaan ole aivan sama, missä ja mihin hintaan rakennekynsiä käy ottamassa. Kuten kiinnitin huomiota jo tässä Xlash-ripsiseerumijutussa, kosmetiikkamarkkinat tuntuvat valitettavasti olevan välillä aivan villi länsi, jossa kukaan ei valvo kuluttajille myytäviä tuotteita tai palveluja.

Tarkkana rakenneaineiden kanssa: metyylimetakrylaatti on myrkkyä!

Aiheeseen perehtymättömän asiakkaan onkin todella vaikeaa, ellei mahdotonta arvioida, ovatko kynsiteknikon käyttämät materiaalit laadukkaita ja turvallisia. Jos kynsiteknikko ei suostu näyttämään tuotepakkauksia, niistä ei löydy ainesosaluetteloa tai hän ei osaa sanoa, mistä hänen tilaamansa tuotteet ovat peräisin, hälytyskellojen pitäisi alkaa soida ja kovaa.

Kynnen pintaan tehdään haluttu lakkaus ja koristelut.

Teknikolta kannattaa myös selvittää, sisältävätkö hänen tuotteensa MMA:ta (metyylimetakrylaatti), joka on ainakin ennen ollut hyvin yleinen akryylirakenteiden ainesosa ja on nykyään luokiteltu syöpää aiheuttavaksi aineeksi. Laadukkaat ja turvalliset tuotteet maksavat, joten myös rakennekynsien ottamisessa pätee hyvä nyrkkisääntö: halvalla ei todennäköisesti saa hyvää lopputulosta.

Valmiit rakennekynnet tehtiin noin 1,5 tunnissa ja huolletaan uudestaan noin kuukauden päästä.

Mitä mieltä sinä olet rakennekynsistä, vai ovatko luonnonkyntesi niin kauniit, että et koe tarvitsevasi niihin mitään ylimääräistä? Oletko pitänyt rakenteita silloin tällöin, vai kuuluvatko ne ihan jokapäiväiseen tyyliisi? Oletko ollut aina tyytyväinen kynsiteknikon tekemään lopputulokseen? Olisi kiva jakaa kokemuksia aiheen ympäriltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *