En ole koskaan ollut kovin innokas suihkussa kävijä. En todellakaan ymmärrä ihmisiä, jotka käyvät päivittäin suihkussa ja vielä nauttivat siitä. Älkääkä nyt käsittäkö minua väärin: Pidän kyllä tietyistä hygieniastandardeista kiinni ja rakastan puhtaan olon tunnetta pesun jälkeen, mutta kun äh, se on vain jotenkin niin rasittavaa!

Koko se operaatio saippuoimisesta hiustenpesuun, kuivaamiseen ja aina kropan rasvaamiseen vie välillä ne viimeiset energiarippeet ennen kuin pääsee päivän päätteeksi vihdoin unten maille.

Hiusten peseminen ja kuivaaminen on vain rasittavaa puuhaa

Koen etenkin hiustenpesun ärsyttävänä enkä vähiten siksi, että hiusten latvat hipovat tällä hetkellä jo alaselän tietämillä, joten niiden hoitaminen alkaa käydä jo työstä. Hiusten kanssa pitää olla kärsivällinen, jotta pestessä ei saa enemmän vahinkoa kuin fiksiä aikaan: Hiuksia ei saa venyttää ja vanuttaa tai repiä väkisin hiusharjan läpi. Shampoon lisäksi kannattaa käyttää myös sekä huuhdeltavaa että hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

Kuivaamisen kanssa saakin vasta arpoa, antaako hiusten kuivua ajan kanssa useamman tunnin ajan vai käyttääkö fööniä. Joka tapauksessa enimmät vedet pitää vähintäänkin saada puristeltua latvoista pyyhkeeseen ja iltatoimien tekeminen raskas froteepyyhemytty pään päällä keikkuen ei aina ole kaikista miellyttävintä puuhaa.

HairLust Bamboo Urban Hair Towel.

Otankin ilomielin kaiken avun vastaan, mitä pesurutiinien hoitamiseksi on keksitty! Nyt haluankin vinkata maanmainiosta hiuspyyhkeestä tai -turbaanista, joka on helpottanu ainakin itselläni suihkun jälkeisten sukimisien tekemistä samaan aikaan kun hiukset kuivuvat pyyhkeen mutkassa.

Hiuspyyhe on yksinkertainen, mutta tehokas apulainen

Hiuspyyhkeet ovat varmasti monelle jo tuttu juttu ja markkinoilla onkin monenlaista tuotetta myytävänä. Tutkittuani asiaa hieman olen huomannut, että alan konkarit suosittelevat luonnonkuituisten pyyhkeiden käyttämistä, jotka ovat kuulemma imukykyisempiä ja hellävaraisempia hiuksille kuin synteettisistä materiaaleista valmistetut pyyhkeet.

Minulla on itse asiassa käytössäni kaksi eri pyyhettä. Ensimmäinen, vanhempi pyyhe on valmistettu puuvillaisesta vohvelikankaasta, jota käytän hiusnaamion kanssa saunassa. Pyyhe ei mielestäni ole kovin imukykyinen, mutta sen tarkoitus onkin suojata hiuksia saunan kuumuudelta ja pitää hiusnaamio siellä missä sen kuuluukin olla ilman, että se lähtee valumaan pitkin saunan lauteita kuumissa ja kosteissa löylyissä.

Hiuspyyhe täydessä toiminnassa suihkun jälkeen.
Hiuspyyhkeen saa kiinnitettyä kätevästi kumilenkin ja napin avulla.

Uudemman pyyhkeen päädyin ostamaan Hairlustilta (suosittelen kurkkaamaan heidän nettisivuilleen, sieltä löytyy paljon konkreettisia ja selkeitä vinkkejä hiustenhoitoon liittyen!) ja nimenomaan kuivaamistarkoitukseen. Pyyhe on valmistettu 70 %:sti bambusta ja 30 %:sti puuvillasta. Bambu on ekologinen, kestävä luonnonmateriaali ja tunnettu hyvästä kosteudensiirtokyvystään. Lisäksi pyyhkeen sanotaan olevan hypoallergeeninen ja antibakteerinen ja se on helppo pestä pesukoneessa 30:ssa asteessa.

Helppoa on myös pyyhkeen käyttäminen. Se asetellaan leveä puoli niskan kohdalle ja hiusten latvat kieputetaan pyyhkeen suippoon päähän. Pyyhe kiinnitetään suipon pään kumilenkistä niskapuolella olevaan nappiin kiinni. Pyyhkeen käytöstä löytyy itse asiassa pari videoklippiä Insta-tilini kohokohdista, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa!

Hyvät välineet tekevät ikävästäkin pesurutiinista vähän siedettävämmän

Hiuspyyhe tuntuu päässä napakalta ja ennen kaikkea kevyeltä. Kropan rasvaaminen, pukeminen ja muut toimet onnistuvat vaivattomasti eikä pyyhettä tarvitse olla koko ajan korjailemassa parempaan asentoon. Pyyhe myös kuivuu nopeasti enkä koe, että sitä tarvitsisi pestä kovin usein käyttöjen jälkeen. Kuivaahan se ainoastaa puhtaita hiuksia pesun jäljiltä.

Innostuin shoppailemaan Hairlustilta samalla kertaa myös märkien hiusten harjaamiseen tarkoitetun hiusharjan. Pieni miinus kahvan puuttumisesta, mutta muuten olen ollut myös siihen tyytyväinen. Hiusten harjaamisesta kuuluu kyllä karmea ääni, mutta se ei kuitenkaan revi takkuja tai jää hiuksiin jumiin, vaan pikkuhiljaa selvittää märät suortuvat hellävaraisesti.

HairLust Detangle Wet Brush.
Mielestäni täydellinen harja märille hiuksille, vain kahvaosa puuttuu.

Sitten tarvitseekin enää levittää hoitoainetta latvoihin ja pesu-urakka alkaa olla suorastaan loppusuoralla! Olisi kiva kuulla, onko sinulla jo hiuspyyhe käytössä, vai kiinnostuitko peräti hankkimaan sellaisen tämän postauksen perusteella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *