Taidan olla hieman ristiriitainen tyyppi: Rakastan pitkiä, kiiltäviä ja hyvinhoidettuja hiuksia, mutta en osaa ollenkaan laittaa mitään kivoja kampauksia, enkä ole ottanut kunnolla selvää erilaisista hiustuotteistakaan.

Tiedän kyllä hiustenhoidon perusteet ja olen käyttänyt pitkään laadukkaita kampaamotuotteita. Silti, taidan olla ikuisesti se ponnarityttö, jolla on joko hiukset auki tai tiukalla ponnarilla, jokainen sojottava irtokarva liimattuna hiuslakalla päätät myöten.

Pitkät hiukset eivät ole vaikeahoitoiset, jos ne leikkaa ja värjää oikein

Kuvittelin myös kauan, että pitkät hiukset ovat vaikeahoitoiset, raskaat ja hiostavat, mutta ongelma olikin siinä, että en ollut vielä tavannut sitä oikeaa kampaajaa. Kaikki muuttui, kun löysin Hennyn kuutisen vuotta sitten, enkä ole vieläkään löytänyt toista kampaajaa, joka osaisi leikata pitkät hiukset yhtä ilmavasti, kauniisti laskeutuvaan malliin kuin Henny!

Olen oppinut kampaajan työstä jo aika paljon, kun käyntien yhteydessä Henny on jaksanut kärsivällisesti selittää uteliaalle asiakkaalleen, mitä hän on hiuksilleni tekemässä, millaisella tekniikalla ja miksi. Hennyn ansiosta olen esimerkiksi hankkinut suihkusuodattimen, jonka avulla hiukset eivät enää värjäydy punaiseksi tai vihreäksi suihkussakäyntien yhteydessä.

En myöskään enää ikinä suostu laittamaan kestoväriä hiuksiini ja palaamaan tyvikasvunvärjäämiskierteeseen: kevytsävytteet ovat paljon hellävaraisempia hiuksille, minkä lisäksi ne kuluvat tasaisemmin pois, eikä jokaisella kampaajakäynnillä tarvitse tehdä aina isoa hiusremppaa.

Hiusten ylläpidossa ammattitaitoinen luotttokampaaja on avainasemassa!

Oikeasti, jos löydätte itsellenne luottokampaajan, pitäkää hänestä kynsin ja hampain kiinni! Sain asiasta ikävän muistutuksen k*ronan alkuaikoina, kun en uskaltanut matkustaa keskustaan Hennylle hiustenleikkaukseen, vaan päätin käydä pikaisesti lähellä alakerran kiinteistön “kampaajalla” rapsimassa vain kuivat latvat pois.

Näin voi käydä, kun antaa hiuksensa kenen tahansa käsiteltäväksi. Ei kovin onnistunut lopputulos,

En ymmärrä, mitä ihmettä edes tapahtui, mutta palasin hissillä takaisin kotiin ainakin 20 cm lyhyemmän, vinoon leikatun pottakampauksen kanssa! Siinä kohtaa ei ollut itku kaukana, mutta onneksi kotoa ei juurikaan tarvinnut poistua mihinkään pitkään aikaan, joten hiuksia ehti rauhassa kasvatella myös takaisin.

Olisittepa nähneet Hennyn ilmeen, kun istahdin hänen penkkiinsä seuraavan kerran: “Mitä ihmettä sinulle on oikein tapahtunut??”

Tällä viikolla oli taas aika tehdä pientä freesausta kutreilleni. Tykkään yleensä liikkua kesäajan vaaleammassa lookissa ja sävyttää hiuksia talvikaudella tummemmaksi, mutta nyt jostain syystä vaaleat hiukset tuntuvat edelleen kivoilta, joten päädyimme vaalentamaan niitä vielä lisää balayage-tekniikalla sekä rapsimaan pari senttiä kuivaa hapsua pois.

Ruskeiden hiusten vaalentaminen raidoilla balayage-tekniikalla

Onko balayage-tekniikka sinulle tuttu? Itselleni tehtiin ensimmäistä kertaa raitoja tällä tavalla ja ihastuin tekniikkaan välittömästi, koska sen avulla vaaleista raidoista saadaan superohuita, ne häivyttyvät kauniisti tummempien hiusten joukkoon ja antavat mielettömästi syvyyttä ja eloa kokonaisilmeeseen!

Vaikka hiuksia joudutaan jonkin verran tupeeraamaan, jotta ohuet raidat on mahdollista tehdä hiusosioihin, tupeerauksen selvittely on kuitenkin kaiken vaivan ja lopputuloksen arvoista. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos vaaleampi look kiinnostaa, mutta selkeästi erottuvat raidat eivät kuitenkaan ole se oma juttu.

Balayage-tekniikka: Hiusosiosta föönataan lyhyet hapsut pois, tupeerataan osiota vielä ohuemmaksi, levitetään vaalennusaine ja annetaan vaikuttaa ennen sävytteen levittämistä.

Olen Hennyn kädenjälkeen jälleen kerran enemmän kuin tyytyväinen. Lopputuloksen ristimme yhteistuumin kepeäksi toffeestruudeliksi, jonka kanssa kelpaa kirmata loppuvuoteen latvat hulmuten.

Varaan seuraavan ajan varmaan tulevan alkuvuoden puolelle ja katsotaan, miten hiuksien työstämistä sitten jatketaan sekä tarvitsevatko hiustenhoitotuotteet samalla päivitystä.

Valmis lopputulos: vaaleita raitoja ruskeissa hiuksissa Balayage-värjäyksen avulla.

Oletko sinä löytänyt jo luottokampaajasi, vai jatkuuko etsintä vielä? Vai harrastatko kenties kotiparturointia (jossa siinäkään ei ole mitään vikaa, varsinkin jos tietää, mitä on tekemässä)? Oletko tehnyt hyviä oivalluksia hiustenhoidon ja -laittamisen kanssa, vai onko sinulle sattunut käymään kamalia hiusmokia, joista haluat varoittaa muitakin?

2 thoughts on “Balayage-tekniikalla luonnollisia ja hyvin häivyttyviä raitoja hiuksiin

    1. Kiitos, kiva kuulla jos tykkäät! Ja juu kyllä on, olen käynyt hänellä kampaajalla jo vuosia, muutamaa breikkiä lukuunottamatta. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *