On niin hienoa, että yleiset kauneusihanteet tuntuvat olevan nykyään paljon sallivampia ja monimuotoisempia, kuin vaikkapa omaan teini-ikääni verrattuna! Siitä huolimatta minulla on eräs antiikkinen kauneudenhoitorutiini, josta tulen tuskin koskaan luopumaan ja se on säännöllinen ihokarvojen poistaminen. En voisi kuvitella lopettavani sheivaamista ja vahaamista edes siinäkään vaiheessa, kun kaikki muut koko maailmassa päättäisivät antaa karvojensa kasvaa! Tai ainakin tällaista skenaariota on aika mahdotonta kuvitella tapahtuvaksi ihan lähivuosina.

Ehkä päällimmäinen syy sheivaus- ja vahausvimmalleni on se, että ihoni on melko vaalea, mutta karvat ovat puolestaan mustat, joten kasvaessaan ne erottuvat paremmin kuin hyvin ihoa vasten. Ja kyllä, kun sanon mustat, en tarkoita edes sellaisia tummanruskeita, vaan aivan pikimustia karvoja, ja ne eivät miellytä esteettistä silmääni sitten pätkääkään. Toinen syy on se, että karvat yksinkertaisesti tuntuvat epämiellyttäviltä vaatteita vasten ja esimerkiksi kainalot alkavat haista nopeammin, jos en pidä niitä sileinä.

Mitä kaikkea olen jo ehtinyt kokeilla karvanpoistoon liittyen?

Olen aloittanut karvanpoisto-operaationi tuttuun tapaan sheivaamalla, mutta kuten moni varmasti tietää, jo muutama päivä sheivaamisesta esiin puskeva piikikäs sänki tuntuu todella inhalta. Minulle onkin sopinut paljon paremmin Veetin kuumavaha, jonka avulla karvanpoistovälin on saanut venytettyä melkein kuukauteen ja karvat ovat kasvaneet takaisin ohuina ja pehmeinä sängen sijaan.

Silti olen välillä haikaillut jonkin pysyvämmän ratkaisun, kuten laseroinnin perään, mutta sen hinta on ollut omalle lompakolleni niin suolainen, että laserointi on toistaiseksi jäänyt kokeilematta.

Philipsin IPL-valoimpulssilaite on ollut jo pitkään hankintalistalla

Markkinoilla jo pitkään ollut, kotikäyttöön suunniteltu IPL-valoimpulssilaite on myös vaikuttanut mielenkiintoiselta ratkaisulta ainaiseen karvanpoistorumbaan. Olen ollut melko skeptinen niiden tehosta, mutta googlettelun tuloksena päätynyt kuitenkin siihen lopputulokseen, että Philipsin Lumea-laitteet voisivat olla ihan kokeilemisen arvoisia. Laitteiden hinnat ovat olleet kuitenkin sen verran korkeita, että olen jäänyt empimään ostopäätökseni kanssa, jos niillä ei kuitenkaan saisi tarpeeksi hyviä tuloksia aikaiseksi hintaansa nähden.

Viime marraskuussa satuin bongaamaan Gigantin Black Friday -mainoksen, jossa Philipsin Lumea Prestige BRI950 -valoimpulssilaite oli useamman satasen alennuksessa, joten ajattelin, että nyt tai ei koskaan! Ainakin Suomessa Philipsin uusimpien laitemallien hinnat ovat pysyneet vuosikaudet suurin piirtein samana, joten tämä tarjous vaikutti olevan ensimmäinen ja ainoa mahdollisuus hankkia laite hieman edullisemmin, joten ostopäätös oli nyt helppo tehdä.

Kaikki IPL-hoidosta pähkinänkuoressa

IPL tulee sanoista Intense Pulse Light. Toisin kuin karvojen laseroinnissa, IPL ei vahingoita karvatuppea, vaan laitteesta lähtevä kirkas valo stimuloi karvatupen siirtymään lepovaiheeseen, jolloin karva lakkaa kasvamasta joksikin aikaa. Ideaalitilanteessa laitteen avulla kaikki käsitellyt karvatupet saadaan jossain vaiheessa samanaikaisesti lepovaiheeseen, jolloin iho pysyy karvattomana pitkään ja toistamalla hoito säännöllisesti, karvatupet siis myös pysyvät lepovaiheessa eikä kasvua pääse enää tapahtumaan.

Hoidon tekeminen on äärimmäisen yksinkertaista. Ensin karvat poistetaan sheivaamalla tai vahaamalla ja iho pestään puhtaaksi. Jos iho on ärtynyt karvanpoiston yhteydessä, kannattaa pitää välipäivä tai pari, jonka jälkeen iho käsitellään kohta kohdalta, eli väläytetään laitteesta valoimpulssi ja siirretään laitetta muutama sentti uuteen kohtaan, jonka jälkeen väläytetään taas uusi valoimpulssi iholle.

Philips Lumea Prestige IPL-laite on melko pieni ja käsikäyttöinen.

Hoito ei satu, mutta ottaa toki oman aikansa, jos käsiteltäviä alueita on paljon. Kirkas valoimpulssin välähdys ei ole myöskään vaarallista silmille, mutta itse olen kuitenkin tykännyt käsitellä ihoalueet aurinkolasit silmillä, mikä vähän taittaa sitä kirkkainta terää valosta. Ostamassani BRI950 -mallissa on myös erillinen laitteeseen kiinnitettävä lisäosa kasvojen alueita varten, mutta sitä en ole ainakaan vielä käyttänyt.

Pysäyttääkö valoimpulssihoito karvankasvun?

Laitteen ostamisen yhteydessä latasin puhelimeeni myös Lumea IPL-apin, josta olikin nyt kätevää tarkistaa tätä juttua varten, että olen aloittanut ensimmäisen hoitokertani siis viime vuoden marraskuussa. Alussa hoitoja tehdään kolme kertaa kahden viikon välein, jotta karvankasvu saadaan suurin piirtein synkkaan. Itse taisin kuitenkin tehdä hoidon neljästi kahden viikon välein.

Tämän jälkeen appi muistuttaa toistamaan hoidon aina kuuden viikon välein, mutta itselleni tämä on ollut kyllä liian pitkä väli, joten olen jatkanut hoidon tekemistä neljän viikon sykleissä. Tällä hetkellä hoitokertoja on kertynyt yhteensä seitsemän, ja olen käsitellyt joka kerralla sääret, reidet, kainalot ja bikinirajan.

Jos aiemmin kuvaamani karvaton elämä kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, niin sitä se valitettavasti onkin. Alussa on ihan normaalia, että karvankasvun vähenemistä ei oikeastaan edes huomaa, koska osan karvatupeista ollessa lepovaiheessa, osa karvoista jatkaa edelleen normaalisti kasvuaan.

Olen viimeisen hoitokerran jälkeen nähnyt kuitenkin ihan konkreettisia, selkeitä tuloksia siitä, että karvankasvu on todellakin hidastunut ja että esiin puskevat karvat ovat hentoja ja niitä on todellakin harvemmassa. Muutama hajakarva siellä täällä ei edes henkilökohtaisesti haittaa, koska niihin ei tule kiinnitettyä juurikaan huomiota. Toki täysin sileä iho olisi ihan kiva.

Valoimpulssilaite toimii, vaikka täysin karvatonta ihoa sillä ei olekaan mahdollista saada.

Sitä täysin karvatonta elämää en siis ole onnistunut ainakaan vielä saavuttamaan. Karvanpoistoon taitaa mennä jopa nykyisin enemmän aikaa, koska hajakarvat täytyy kuitenkin poistaa ennen valohoidon tekemistä, eli sen sijaan, että tekisin vain perinteisen sheivaamisen tai vahaamisen, jatkan operaatiota vielä laitteen kanssa.

Mutta koska karvoja puskee esiin huomattavasti vähemmän kuin ennen, koen kaiken vaivan olevan kuitenkin sen arvoista, ja operaatio pitää tehdä nykyisin myös vain kerran kuukaudessa. On myös sanomattakin selvää, että jos valokäsittelyt lopettaa, karvankasvu palautuu jossain vaiheessa takaisin ennalleen.

Jos sinulla on vaaleat ihokarvat, IPL-laite ei ole sinua varten

Vielä sellainen vinkki, että te vaaleakarvaiset, älkää edes vaivautuko. Säästäkää rahanne oikeasti johonki fiksumpaan kohteeseen. Olen nimittäin huomannut, että reisissäni, joissa karva kasvaa vaaleampana, hoitojen tekemisellä ei ole ollut oikeastaan mitään vaikutusta karvankasvuun, joten voin melkein tämän perusteella luvata, että vaikka iho olisi vaalea, mutta jos karvoissa ei ole tarpeeksi pigmenttiä, hoito ei tehoa toivotulla tavalla.

Näin kesän lähestyessä on muuten mielenkiintoista seurata, kuinka paljon päivettynyt iho heikentää omalla kohdallani hoidon tehoa, koska ainakin talvikuukausina iho ollessa vaaleimmillaan, hoito on kyllä vastannut odotuksiani.

Jos olet myös kiinnostunut kokeilemaan Philipsin IPL-laitetta, toivottavasti tästä jutusta oli apua mahdollisen oman ostopäätöksesi tekemisessä! Mielelläni kuulisin myös itse rehellisiä käyttäjäkokemuksia ihokarvojen laseroinnista, koska vaikka olen ollut ihan tyytyväinen tämän valoimpulssilaitteen tuloksiin, mieltäni silti kutkuttaisi kokeilla joskus vielä jotain vähän tehokkaampaa hoitoa…

5 thoughts on “Testissä Philips Lumea Prestige IPL-valoimpulssilaite ihokarvoille

 1. Kiitos rehellisestä arviostasi! Pitkään miettinyt mikä olisi seuraava karvanpoistolaite ja kyllä säästän rahani ja ostan jonkun perinteisemmän. Ehkä tulevina vuosina nuo kehittyy ja saadaan kotikäyttöön parempia valoimpulssilaitteita.

  1. Moikka, kiitos kommentistasi! <3
   Ja kiva kuulla, jos jutusta välittyy myös rehellinen arvo, yrityn parhaani. 😀 Se on totta, että kotikäyttöön kovin tehokkaita laitteita ei varmaan saada edes valmistaa, jotta tumpelot eivät sitten loukkaa itseään niillä. Kyllä varmasti ammattilaisen käsittelyssä saa siis myös tehokkaimmat tulokset aikaisesi. Mutta pakko kyllä sanoa, että näin about vuoden käytön jälkeen olen yllättynyt siitä, kuinka hyviä tuloksia olen saanut säärillä, kainaloissa ja bikinirajalla aikaan! Karvankasvu on nykyään niin vähäistä ja harvaa, että väkisinkin meinaan unohtaa kuukausittaisen valoimpulssikäsittelyn. 🙂

 2. Moikka! Jatkoitko käsittelyä vielä kokeilujakson jälkeen? Oletko nyt huomannut, ettei karvoja kasva vai onko tulokset pysynyt samana? Olen itse miettinyt myös Philipsin IPL laitetta, mutta pohtinut, meneekö raha kuitenkin hukkaan.

  1. Hei ja kiitos kysymästä! 🙂
   Itse asiassa tein IPL-käsittelyn viimeksi tällä viikolla. Karvoja kyllä kasvaa edelleen, mutta ne ovat todella harvassa ja osa hyvin hentoja. Etenkin bikinirajalla eron huomaa todella selvästi, mistä kohtaa ihoa on käsitelty ja mistä ei. Aivan karvatonta ihoa laitteella ei mielestäni ole kuitenkaan mahdollista saada, joten siinä mielessä rahat kannattaa kyllä sijoittaa kalliimpiin laserhoitoihin (itseäni ei muutama hajakarva haittaa). Ja jos ihokarvasi eivät oikeasti ole pikimustat, epäilen myös laitteen tehoa, koska itselläni tulokset ovat jääneet todella laihoiksi esim. reisikarvojen osalta, jossa karva selkeästi vaaleampaa kuin vaikkapa säärissä.

   Toivottavasti vastauksestani oli apua, mutta kysy ihmeessä jos joku jäi vielä mietityttämään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *