Tämän jutun aloitan pohjustamalla hieman erästä tärkeää kauneusihannettani, joka on terveet, kuulaat, hehkuvat kasvot. Niihin kasvoihin eivät kuulu pigmenttimuutokset, arvet, finnit tai muut epäpuhtaudet.

Olen ollut omien kasvojeni ihon kuntoon pitkään ihan tyytyväinen, kunnes muutamia vuosia sitten minua alkoi suunnattomasti häiritä nenän ympärillä laajentuvat ihohuokoset. Varmaan niitä iän tuomia muutoksia, taas. Ja niistä huokosista pilkisti ilkeitä mustapäitä, joita puristelin ulos iltaisin vessan peilin edessä sormien ja pinsettien avulla.

Lisäksi olen todennut, että kasvoni reagoivat todella herkästi kertakäyttömaskeihin, ja olenkin viimeisen vuoden ajan tuskaillut myös maskne-finnien parissa, joita on pidemmän maskin käytön seurauksena ilmestynyt leukaan ja poskiin. Oikeasti, ihoni on on ollut välillä huonommassa kunnossa kuin teininä koskaan!

Uusi ase mustapäitä vastaan: Pore Cleanser

Moni varmaan muistaa, kuinka viime talvena omissa somekanavissa saattoi tulla jatkuvalla syötöllä vastaan Pore Cleanser-mainoksia. Niissä mainostettiin siis kotikäyttöisiä kasvojenpuhdistuslaitteita, jotka puhdistavat imutekniikan avulla hellävaraisesti tukkeutuneita ihohuokosia. Koska olin keskellä mustapäiden puristelukierrettä ja totaalisen turhautunut ihon kuntoon, niin ajattelin, että what the hell: ei tilanne varmaan voi tästä pahentuakaan, jos annan laitteelle mahdollisuuden.

Nämä Pore Cleanser-laitteet olivat muistaakseni ylipäänsä melko hintavia ja esimerkiksi Primalderm Facial Pore Cleanserin ovh, jonka päädyin siis ostamaan, taisi olla huikeat 100€, mutta bongasin sen jostain isosta alennuksesta, joten tartuin siinä kohtaa täkyyn. Onneksi en maksanut laitteesta senttiäkään enempää, koska ainakin sen paketointi oli todella kälyinen ja itse laitekin vaikutti todella heppoiselta ja yksinkertaiselta.

Paketti sisälsi siis itse laitteen kolmella eri vahvuisella imuteholla, viisi erilaista päätä, joilla kasvojen ihoa voi käsitellä, filttereitä, jotta kaikki irtoava moska ei imeydy suoraan laitteen sisään sekä USB-piuhan lataamista varten. Olen ajatellut hankkia koko paketille vielä jonkun kivan säilytyspussukan, koska tuo alkuperäinen pakkaus on ihan oikeasti kälyinen.

Aina varovasti kotikäyttöisten laitteiden kanssa!

Tässä kohtaa haluan myös mainita olevani itse ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki kosmetologiset laitehoidot kannattaa lähtökohtaisesti teettää aina alan ammattilaisella, jotta itselle ei tee vahingossa mitään peruuttamatonta vahinkoa aikaan kotikutoisilla välineillä! Kun googlettelin aikaisemmin tietoa näistä laitteista, niin vastaan tuli esimerkiksi videoita, joissa käyttäjät saivat tehtyä itselleen mustelmia ja fritsun näköisiä jälkiä kasvoihin sekä rikkoivat ihoaan liian kovakouraisen käsittelyn seurauksena.

Olinkin todella varovainen, kun testasin ensimmäisen kerran laitetta omiin kasvoihini. Kävin etukäteen saunassa, jotta sain huokoset hyvin auki sekä kuorin kasvot kuolleesta ihosolukosta. Ja kappas, sehän toimi ihan oikeasti! Näin omin silmin, kuinka mustapäät imeytyivät ulos nenäni syvyyksistä laitteeseen, aivan mahtavaa! Aika nopeasti uskalsin siirtyä myös kaikkein voimakkaimpaan imutehoon, eikä laitteesta jäänyt mitään pysyviä jälkiä ihoon.

Olen käyttänyt laitetta aina vain kasvojen T-alueelle, joten en toisaalta tiedä, miten otsan ja poskien iho reagoisi käsittelyyn. Lisäksi olen tykästynyt yhteen tiettyyn vaihdettavaan päähän, jossa on kaikista kapein kärki, joten muita pakkauksen mukana tulleita päitä en ole edes kunnolla testannut. Pään ja laitteen välissä olevan filtterin voi pestä kätevästi saippualla käytön jälkeen, joten uusia filttereitä ei myöskään tarvitse metsästää jälkikäteen mistään verkkokaupoista.

Ei mikään täydellinen ratkaisu epäpuhtauksien poistoon

Laite ei poista kaikkia epäpuhtauksia 100 %:sti, tietenkään. Useat kosmetologit ovat myös sanoneet, että mustapäät istuvat tiukasti nenälläni, joten sillä on varmasti myös vaikutusta lopputulokseen, kuinka hyvin ihon saa puhtaaksi. Lisäksi mustapäät ilmestyvät aika nopeasti takaisin siihen, mistä ne on juuri saanut poistettua, mutta toisaalta, omalla kohdallani laitteen käyttö on vähentänyt paljon epäpuhtauksien puristelua kynsillä ja pinseteillä, mistä ihon kuntoa ajatellen onkin hyvä päästä eroon.

Vinkkinä muuten, kannattaa lukaista erillinen kirjoitukseni Profhilo-pistoshoidoista, joista olen saanut oikeasti pitkäkestoisia ja pysyvämpiä tuloksia aikaan taistelussa mustapäitä vastaan. Profhilon avulla mustapäät ovat siis hävinneet lähes olemattomiin ja mielestäni myös laajentuneet ihohuokoset ovat kutistuneet, jos se siis on tieteellisesti edes mahdollista. Jotain on kuitenkin tapahtunut, koska en enää koe tarvetta puristella kasvojani.  

Laite on edelleen säännöllisesti käytössä

Onko laite siis jäänyt Profhilon myötä täysin käyttämättä kaappiin pölyttymään? No ei suinkaan. Maskne-finnejä esiintyy kasvoillani edelleen aina silloin tällöin, kun olen joutunut pitämään maskia kasvoilla yhtä kauppareissua pidemmän aikaa. Ne finnit ovatkin aikamoisia: isoja, kipeitä ja pitkäkestoisia. Olen monesti koettanut kärsivällisesti odottaa, että ne vain katoaisivat ajan kanssa olemattomiin, mutta pahimmillaan olen saanut parikin viikkoa katsella poksahtamisvalmista finniä siinä kasvojen paraatipaikalla. Eikä sellaisia kohoumia ole myöskään kovin helppoa meikata piiloon.

Primaldermista on apua myös tällaisten finnien hoitamisessa, kunhan se finni ihan oikeasti on räjähtämispisteessä. Olen varovasti avittanut kynsillä tai pinseteillä räjähdystä alkuun finnin ympäriltä ja sitten Primaldermin avulla saanut imaistua sisällön nätisti laitteen filtteriin. Koen, että laitteen avulla ihon saa auki juuri siitä kohtaa kuin pitääkin ja kun kaikki imetään ulos, bakteereja ei pääse ihon sisälle niin paljon, kuin jos finniä puristeltaisiin sormilla. Iho on parantunut kuntoon finnialueelta ihan muutamassa päivässä, eikä mitään arpiakaan ole jäänyt jäljelle.

Kannattaa kuitenkin olla ihan supervarovainen ja kärsivällinen, koska aina sitä finniä ei saa kokonaan ulos ja jos laitteen kanssa jää raivoisasti yrittämään, kasvojen ihon saa kyllä ennen pitkää rikki. Itse yritän laitteella noin 3-5 kertaa, jonka jälkeen olen katsonut viisaimmaksi luovuttaa.

Positiivinen yllätys

Yhteenvetona, Pimalderm vaikutti aika lelulta, jolla saa lähinnä vahinkoa aikaan (ja niin tosiaan saakin, jos ei ole varovainen), mutta kaikkien ennakko-oletusten vastaisesti se oikeasti toimii yllättävän hyvin! En silti maksaisi siitä täyttä hintaa, mutta muutama kymppi on silti ihan pulittamisen arvoinen. Oletko itse jo kokeillut vastaavaa laitetta ja mitä olet siitä mieltä?

Nyt tästä näytettäisiin muuten kauppaavan myös päivitettyä versiota, jossa laitteessa kiertää siis lisäksi jonkinlainen syväpuhdistava vesi tai aine. Kosmetologeilla vastaava hoito on nimeltään HydraFacial ja sitä kyllä kiinnostaisi kokeilla. Kosmetologilla siis, eiköhän yksi Primalderm-ostos riitä omalla kohdallani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *