Ostin kesällä Xlash-tuotemerkiltä ripsiseerumin, koska löysin sen verkkokaupasta pienestä alennuksesta ja ennen kaikkea koska olin jo pitkään halunnut päästä testaamaan tuotetta. Olin nimittäin nähnyt somessa aivan huikeita ennen/jälkeen -tuloksia siitä, miten käyttäjien ripset ja kulmakarvat olivat kasvaneet mielettömiin mittoihin seerumin avulla. Karvojen kasvu oli lisääntynyt, paksuuntunut ja jopa tummunut lähtötilanteesta!

30 päivän Xlash-testi alkoi toiveikkaasti

Käynnistin 30 päivän mittaisen ripsiseerumitestin, jonka aikana lisäsin seerumia tunnollisesti joka ilta ylä- ja alaripsien tyveen sekä kulmakarvoille. Jo kahden viikon kuluttua tuntui siltä, että jotain positiivisia muutoksia alkoi tapahtua. Ripset vaikuttivat tuuheammilta ja tummemmilta kuin ennen (ja minulla siis on jo luonnostaan mustat ripset ja kulmat). 

Jossain vaiheessa testiä huomasin myös yrittäväni nyppiä yksittäisiä ripsiä irti, koska ne erottuivat pituudellaan muiden ripsien joukosta ja näyttivät siis siltä, että olivat muutenkin juuri irtoamassa (ja putoamassa silmään, kuten siinä aina käy). Mutta ei, ripset pysyivät tiukasti kiinni, eli ne olivat vain kasvaneet huimasti pituutta, pidemmäksi kuin koskaan aikaisemmin!

Testin loppuvaiheessa taisin kuitenkin tottua tuloksiin, koska aloin epäilemään vanhaa kunnon placebo-efektiä ja niinpä jatkoin testiaikaa vielä ylimääräisellä viikolla. Sitten oli kuitenkin aika kaivaa puhelimen kamerarullasta vanhat ennen-kuvat esiin ja verrata niitä tuoreisiin kuviin.

Xlash-ripsiseerumin käyttötestissä ennen ja jälkeen-kuvissa huomaa selkeän eron!

Muutos oli järisyttävä! Leuka meinasi loksahtaa lattiaan silkasta yllätyksestä, sillä en ole koskaan ikinä minkään tuotteen kohdalla onnistunut saamaan näin suurta eroa aikaan ennen ja jälkeen-kuvien välille! Tämä seerumi todellakin TOIMII ja lunastaa lupauksensa!

Xlash-ripsiseerumi sisältää prostaglandiinianalogia ja sen turvallisuus mietityttää

Ennen kuin alat vielä vetämään ostohousuja jalkaan, koen tässä kohtaa ikäväksi velvollisuudekseni pudottaa sinut alas pilvilinnoista ja mainita ripsiseerumin mahdollisista varjopuolista. Kyllä, jos tuote vaikuttaa liian täydelliseltä ollakseen totta, niin jälleen kerran se yleensä myös on sitä.

Itse asiassa, eräs somevaikuttaja vinkkasi minulle asiasta ja kehotti tutustumaan tiiavoitto :n Insta-tilillä terveysfaktaa -kohokohtaan, jossa pureudutaan Xlash-seerumin ongelmallisuuteen. Suosittelen käymään itse kohokohdan videoklipit läpi, mutta tässä kuitenkin tiivistettynä asiasta, mikä sai minut kyllä miettimään kaksi kertaa seerumin käytön jatkamista.

Seerumin sisältää ainesosaa nimeltä “Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprotenolamide.” Tämä sanahirviö tarkoittaa siis prostaglandiinianalogia, jota käytetään myös silmänpainelääkkeissä esimerkiksi glaukoomapotilailla. Nämä lääkkeet aiheuttava sivuvaikutuksena esimerkiksi ripsien liikakasvua. Suomessa prostaglandiinianalogia ei ole ainakaan toistaiseksi luokiteltu lääkeaineeksi, mikä mahdollistaa sen, että kosmeettinen valmiste voi sisältää tätä ainetta ilman, että se ole käynyt läpi samanlaisia testejä ja tutkimuksia kuin lääkevalmisteet.

Kannattaako kauneutta tavoitella terveyden kustannuksella? Näin upeat ripset Xlash-seerumi kuitenkin sai aikaan.

Prostaglandiinianalogin haittavaikutuksista on lääketutkimuksissa raportoitu paikallisoireina silmien kutinaa, silmiä ympäröivän ihon tummaa pigmentoitumista ja silmän iiriksen muuttumista palautumattomasti tummemmaksi. Huhhuh. En löytänyt Xlashin omilta nettisivuilta mainintaa tällaisista mahdollisista haittavaikutuksista ripsiseerumin käytön yhteydessä.

Tämä tietoisku kieltämättä latisti omia innostuneita fiiliksiäni saavuttamistani tuloksista. Itselläni ei ole myöskään koko kuukauden aikana esiintynyt minkäänlaisia sivu- tai haittavaikutuksia ripsiseerumin käytöstä ripsien kasvua ja tummumista lukuunottamatta, mitkä olivatkin nimenomaan ne toivotut vaikutukset.

Suorastaan ärsyttää, että sain tietää näistä mahdollisista haittavaikutuksista, koska olin niin onnellinen aidosti tehokkaan ja toimivan tuotteen löytämisestä enkä malttanut odottaa, että pääsen suosittelemaan sitä kaikille muillekin! Tieto lisää tuskaa. En kuitenkaan voisi elää sen asian kanssa, että tietäisin jotain tällaista, mutta en suostuisi kertomaan asiasta, koska saavutetut tulokset nyt vain ovat niin mahtavia ja menevät kaiken muun edelle.

Jäin pohtimaan kosmetiikkatuotteiden turvallisuutta myös yleisellä tasolla

Olin aluksi sitä mieltä, että todellakin jatkan seerumin käyttöä ja aivan kuten muunkin kosmetiikan kanssa, seurailen omaa vointiani ja jos havaitsen mitään poikkeavia epäedullisia muutoksia, luovun tuotteen käytöstä. Lisäksi minulla oli muutenkin ajatuksena siirtyä kuukauden boostausvaiheen jälkeen käyttämään seerumia ehkä 1-2 kertaa viikossa, jolloin myös silmien mahdollinen kuormitus loogisesti ajateltuna vähenisi.

Mitä enemmän aikaa on kuitenkin kulunut ja olen asiaa mielessäni pyöritellyt, sitä vähemmän olen myöskään seerumia enää käyttänyt… Onko oman terveyden riskeeraaminen mieleisensä ulkonäön saavuttamisen arvoista? Mielestäni ei koskaan! Oman ulkonäkönsä kanssa pystyy aina elämään, mutta menetettyä terveyttä ei saa välttämättä enää koskaan takaisin. Samaan aikaan mielessä pyörii myös se vaihtoehto, että seerumin käyttö voisikin olla ihan turvallista, koska kerta mitään oireitakaan ei ole esiintynyt, äh.

Lisäksi tapaus on herättänyt pohtimaan sitäkin, kuinka luottavainen olen aina ollut sen suhteen, että käyttämäni kosmetiikka on turvallista, koska se on päätynyt myyntiin aina kuluttajamarkkinoille asti. Oletan, että tuotteet ovat silloin läpäisseet tietyt testit ja standardit ja että tuotevalmistajien tekemisiä myös valvotaan jonkin viranomaisen toimesta. Mutta eihän se asia aivan näin taida mennäkään, etenkään kosmetiikan osalta.

”Life is short,” itse jatkaisin lausetta niin, että ”your health shouldn’t be any shorter.”

Sattumoisin katsoin hiljattain myös MTV3:n suoratoistopalvelusta Toxic Beauty -nimisen dokkarin, mikä herätteli minua myös osaltaan pohtimaan kosmetiikan turvallisuutta. Vaikka dokumentti keskittyy Jenkkien kosmetiikkamarkkinoille, niin onhan se fakta, ettei mikään kauneudenhoitoon liittyvä ole varsinaisesti mikään terveystuote. Ei edes vegaaninen luonnonkosmetiikka.

Tästä päästäänkin vaalimaani elämäntapasymmetriaan ja sen kuuluisan tasapainon löytämiseen: Jos haluaisimme elää täysin luomusti, meidän pitäisi muuttaa varmaan takaisin luolaan asumaan ja varmaan silloinkin kohtaisimme joitain terveydelle epäedullisia vaikutuksia. Voisiko siis riittää, että seuraan omaa oloani ja päätän tuotteiden käytöstä sen mukaan, miten kroppani niihin reagoi? Kauneudenhoito tuottaa minulle kuitenkin niin paljon iloa ja hyvää energiaa arjen keskelle, ettei sen vaikutusta henkiseen hyvinvointiini voi myöskään vähätellä.

Mitä ajatuksia sinulla herää tästä postauksesta? Oletko kokeillut Xlashin ripsiseerumia ja millaisia kokemuksia sinulla on tuotteen käytöstä? Saitko tästä jutusta uutta tietoa ja onko sillä mahdollisesti vaikutusta siihen, käytätkö ripsiseerumia enää jatkossa?

1 thought on “Testissä Xlash-ripsiseerumi, lopputulos ylitti odotukset, mutta laittoi myös miettimään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *