Edit 9.1.2022: Suosittelen lukemaan myös tämän jutun, koska seerumin käyttö on aiheuttanut minulle myöhemmin nokkosihottumareaktion kasvoille!

Olen päässyt vajaan vuoden sisällä mukavaan vauhtiin ihonhoidon kanssa ja saanut hyviä tuloksia aikaan jytympien täsmähoitojen sekä laadukkaiden tuotteiden myötä. Olen jopa leikilläni alkanut kutsua ihonhoitoa harrastuksekseni: on nimittäin mielenkiintoista ja opettavaistakin tutkailla erilaisia hoitomenetelmiä ja tuotteita, rentouttavaa hoitaa ja pitää huolta itsestään sekä todella palkitsevaa, kun haluttuja tuloksia alkaa myös pikkuhiljaa näkyä!

Retinol-kuorinnan jatkumona seerumihoitoa

Syksyä ja talvea varten minulla on ollut mielen päällä hankkia itselleni seerumi tai pari ylläpitämään ja toivottavasti jopa syventämään saavutettua ihon kuntoa. Seerumi- ja tehoainemaailmassa onkin ollut paljon tutkailtavaa ja selvitettävää! Ennen kaikkea on pitänyt konsultoida minulle hoitoja tehneitä ammattilaisia ja fiilistellä, mitä kasvot mahdollisesti kaipaisivat, eikä vain shoppailla päättömästi kaikkea ihanaa ja tehokkaan kuuloista putelia kaapit täyteen. Mutta tämä on myös osa koko ihonhoidon hauskuutta!

Olen astunut määrätietoisesti anti-age -polulle, eikä siltä ole enää paluuta. Minua miellyttävät myös erilaiset iholle levitettävät öljyt. Lisäksi olen äärimmäisen kiinnostunut ihon kuntoa tukevista antioksidanteista, jotka mahdollisesti pystyvät korjaamaan jo syntyneitä ihovaurioita, mutta myös ennaltaehkäisemään niitä suojaamalla ihoa ulkoisilta rasitteilta, kuten ilmansaasteilta ja UV-säteilyltä.

Näillä perusteilla päädyin hankkimaan The Ordinarylta C-vitamiiniseerumin hyaluronihappotehosteella sekä resveratroli-ferulahapposeerumin. Haluan kertoa näiden vaikuttavista ainesosista seuraavaksi hieman lisää sekä millaista tietoa olen vetänyt yhteen eri lähteistä, koska inhoan kosmetiikkamainosten superlatiiveja ja järisyttäviä lupauksia, jotka eivät perustu edes löyhästi mihinkään tieteellisiin tutkimustuloksiin. Siksi asioista on aina hyvä ottaa myös itse selvää!

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

C-vitamiinia, eli L-askorbiinihapon muotoa käytetään perinteisen vitamiinivalmisteen lisäksi myös hapettumisenestoaineena, toisin sanoin elintarvikkeiden säilöntäaineena. C-vitamiini on siis antioksidantti, joka muun muassa ehkäisee solujen hapettumista, auttaa tukemaan ihon kollageenia ja elastiinia, kirkastaa ihon sävyä sekä ehkäisee uusien ihovaurioiden muodostumista.

C-vitamiini kuitenkin hapettuu helposti esimerkiksi reagoidessaan valon kanssa ja menettää samalla “supervoimansa.” Siksi onkin tärkeää, missä muodossa tuotetta levitetään iholle ja että sitä myös säilytetään oikein. C-vitamiinia voidaan esimerkiksi kapseloida ihonhoitotuotteeseen tai siihen voidaan lisätä lisäantioksidantteja tai muita tehoaineita, jotka tukevat C-vitamiinin toimintaa iholla. Näin pyritään varmistamaan, ettei tuote menetä tehoaan, kun se otetaan päivittäiseen käyttöön.

Tästä syystä siis valitsin The Ordinaryn seerumin, koska se sisältää huimat 23 % C-vitamiinia, siihen ei ole lisätty vettä ja yhdistettynä kapseloituun hyaluronihappoon, se pysyy todennäköisemmin pidempään stabiilimpana eli käyttökelpoisempana, kunhan tuotetta vain muistaa säilyttää tiiviisti ja valolta suojattuna.

Pienenä miinuksena, tuote tuntuu hiukan rakeiselta ja karkealta iholla, koska siinä on haluttu satsata mahdollisimman korkeaan C-vitamiinipitoisuuteen, mikä vaikuttaa sitten väistämättä käyttömukavuuteen. The Ordinary on valmistanut tuotteesta myös silikonillisen version, jota on miellyttävämpi käyttää, mutta en itse tykkää käyttää silikoneja ihonhoidossa, mistä syystä päädyin tinkimään mukavuudesta ja valitsemaan siis tämän silikonittoman ja rakeisen version.

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

Resveratroli on fenoliyhdiste, jota myydään myös lisäravinteena. Resveratrolia pidetään yhtenä tehokkaimpana ja voimakkaimpana kasviperäisistä antioksidanteista, koska sillä on kyky neutralisoida vapaita radikaaleja ja lisätä kehon luontaista kykyä päästä niistä eroon. Resveratroli auttaa tasoittamaan orastavia ikääntymisen merkkejä tehden ihosta kimmoisan ja tasaisen sävyisen.

Ferulahappoa (tai ferulihappoa) esiintyy puolestaan luontaisesti kasvien soluseinämissä. Ferulahappo on hiljattain noussut ihonhoitoskenessä yhä suuremmaksi puheenaiheeksi, koska se on tehokas antioksidantti, joka kykenee suojaamaan ihoa jopa kolmea eri vapaata radikaalia vastaan sekä imemään osan UV-säteilystä itseensä. Ferulahappo sopiikin erinomaisesti ihon sävyn kirkastamiseen sekä ihon kiinteyttämiseen. Olen odottanut erityisellä innolla, että pääsen lisäämään nimenomaan tämän tehoaineen osaksi ihonhoitorutiinejani!

Yhteenvetona, ajatuksena siis on se, että nämä kaksi seerumia tukisivat parhaiten C-vitamiinin vaikutusta ja maksimoisivat tehoaineiden yhteisvaikutuksen iholla, joten toivottavasti jokunen molekyyli pääsisi pureutumaan siis ihan solutasolla myös kohteeseen asti. Enemmän ei myöskään ole aina enemmän, joten tuotteiden korkeat ainesosapitoisuudet kieltämättä vähän mietityttävät, miten kasvojen iho tulee niihin reagoimaan.

Käyttö kannattaa aloittaa ihoreaktioita tarkkaillen

Ajattelinkin aloittaa seerumien käytön varovasti iltaisin, eli sekoitan niitä keskenään ja lisään kasvoille ennen yövoiteen levittämistä. Valmistaja myös oikein suosittelee näiden kahden tuotteen käyttämistä yhdessä “ultimaattisen antioksidanttiyhdistelmän luomiseksi,” joten yes please, kaamokseen valmistautuva mieleni ei malta odottaa!

Jos sinua kiinnostaa tietää, miten seerumien käyttö lähtee sujumaan ja olenko kenties saanut myös jotain näkyviä tuloksia aikaan tuotteiden käytön myötä, kannattaa kurkata Insta-tilini puolelle, jossa tulen kertomaan vielä tarkemmin fiiliksistäni ja havainnoistani!

Pienenä bonuksena loppuun, tässä Medik8:n jutussa https://www.medik8.fi/free-radicals-antioxidants.html (jostain syystä en saa tehtyä tästä linkkiä tekstiin) on selitetty erittäin ymmärrettävästi vapaiden radikaalien ja antioksidanttien toimintaperiaate ihosolutasolla, kannattaa käydä lukaisemassa, varsinkin jos vapaista radikaaleista tulee ensimmäisenä lähinnä anarkia mieleen. 🙂

Lisäksi, jos innostuit ajatuksesta hankkia itsellesi The Ordinaryn tehoaineita, mutta sormi meinaa mennä suuhun purkkiarmeijan edessä ja tekisi mieli heittää hanskat tiskin kaiken monimutkaisuuden edessä, tai vaihtoehtoisesti shoppailla varmuuden varalta vähän kaikkea, suosittelen lämpimästi lukemaan myös tämän erinomaisen Elevenin infopläjäyksen siitä, mitä kaikkea The Ordinarylla on tarjolla, miten tuotteita kannatta yhdistellä ja miten ne vaikuttavat iholla.

Varsinkin monet tehoseerumit tuntuvat olevan suolaisen hintaisia, eikä hutiostoista haluaisi saada kovin isoa lovea lompakkoon muistoksi, joten itse ainakin liputan The Ordinaryn tuotteiden puolesta niiden erinomaisen hinta-laatu -suhteen vuoksi. Tiesitkö, että tuotteet ovat myös vegaanisia eikä niitä testata eläinkokeilla? Etenkin eläinkokeettomuus on ainakin minun silmissäni iso plussa ja vaikuttaa varmasti osaltaan siihen, että testaan merkin tuotteita mielelläni lisää jatkossakin!

1 thought on “The Ordinaryn C-vitamiini- ja resveratroli-ferulahapposeerumit erottautuivat edukseen tehoaineviidakon keskeltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *