Valokuvaajan silmin -blogin Jasmin haastoi minut tekemään postauksen lempiblogeistani tai niistä blogeista, joita seuraan säännöllisesti. Siis kuinka hauskaa päästä yhden lempiasiani, eli listojen kirjoittamisen pariin tällä kertaa!

Aikaisemmin, kun ylläpidin entisiä blogejani Blogspot-alustalla, seurasin säännöllisesti tiettyjä bloggaajia alustan kautta ja hahmotin myös paremmin, kuinka monta lukijaa omilla blogeillani oikein oli. Tällä nykyisellä WordPress-alustalla onkin ollut vähän kinkkisempää ja olenkin välillä tuntenut seilaavani blogini kanssa yksin netin syövereissä. Mieltäni onkin lämmittänyt erityisesti muutamat kommentit, joita olen hiljattain saanut uusimpiin postauksiini, te lukijat siis olette siellä jossain! Onhan kuitenkin paljon kivempi kirjoittaa lukijoille kuin pelkästään omaksi ilokseni!

Tosiaan, bloggauksen ympärille tuntuu olevan hieman haastavaa löytää samanhenkistä yhteisöä, joten vinkatkaa ihmeessä, jos tällainen sopiva alusta kuitenkin on olemassa jossain! Blogini löytyy tällä hetkellä Suomen blogilistalta sekä Bloglovinista hakemalla osoitteella https://xn--elmntapasymmetria-rqbb.fi/ . Oi miksi ikinä valitsinkaan ääkkösellisen domainin (koetin vissiin olla kovin moderni), koska ainakaan blogin “rekisteröiminen” Bloglovinissa omiin nimiin ei onnistu sitten millään.. blogiini pääsee muuten myös aakkosellisella osoitteella elamantapasymmetria.fi, mutta ei siis löydy Bloglovinista.

Joka tapauksessa, olen haalinut mielestäni mielenkiintoisia blogeja Blogloviniin, mutta koska olen vasta hiljattain alkanut taas seurata blogeja aktiivisesti monen vuoden tauon jälkeen, minulla ei ole tarjota mitään syvällistä analyysiä, miksi juuri nämä valikoituivat mukaan tähän postaukseen. Suurimman osan näistä olen bongannut Instagramin kautta (jossa muuten saman henkisen yhteisön kanssa verkostoituminen on hippusen verran helpompaa, oma tilini: symmetriaabysofia) ja olen ensimmäisenä ihastunut blogien visuaaliseen ilmeeseen ja/tai tarinankerrontaan.

Toivottavasti myös sinä löydät näistä uutta lukemista itsellesi!

GrannyNanny

Siis tämä blogi on ollut oikea helmi ja varsinainen löytö, joka ansaitsee ehdottomasti vähän pidemmän esittelyn! Kun löysin tämän blogin, ahmin saman tien monta juttua yhdeltä istumalta ja suorastaan liikutuin aika ajoin. Kirjoittajasta välittyy syvä, vuosien mittaan kertynyt elämänkokemus ja viisaus, kepeys, elämänjano, -ilo, leikkisyys ja vahva omanarvontunto. Asiaa muun muassa kauneudenhoidosta, omillaan seisomisesta, elämästä ja kaikesta siltä väliltä. Äh, olen aivan fanityttönä tässä. Kun joskus kasvan isoksi, haluan niin olla kuin GrannyNanny! <3 

Omakohtaista

Kauneuteen ja hyvinvointiin keskittyvää sisältöä, johon pystyn ainakin itse hyvin samaistumaan enkä varmasti ole ainoa. Hyvää pohdintaa elämästä, omista voimavaroista ja aikuisen naisen matkasta kohti tasapainoista elämää.

Katzariina

Alun perin ihastuin Katan asukuviin, joista inspiroituu itsekin. Blogia on kirjoitettu niin kauan, että epäilen ehdinkö itse koskaan käydä kaikkia postauksia läpi, mutta tästä blogista siis löytyy ainakin kunnolla sisältöä!

Avec Sofié

Kaimani (tai ilmeisesti oikealta nimeltään Janette) kirjoittelee elämästään ulkomailla. Varsinkin näin eristysaikoina olen hänen sisältönsä kautta päässyt pienille matkoille itsekin. Aivan törkeän upeita kuvia! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös Sofién Insta-tiliin!

Laurawellbeing

Kihertelin itsekseni kun löysin tämän blogin netistä, koska olin vinkannut aiemmin Lauralle Instan puolella, että hänen kannattaisi elvyttää vanha blogiharrastus takaisin eloon. Sen verran ajatuksella ja sydämellä tehtyä sisältöä löysin hänen Insta-tililtään, joten mielellään luen myös lisää blogin puolelta. Samaistuttava, inhimillinen, helposti lähestyttävä. Postauksia ei ole vielä paljon, joten tästäpä mielenkiintoinen blogi ottaa seurantaan ihan ensimetreiltä alkaen!

Vielä olisi jonkin verran blogeja vinkkailtavana, mutta jos totta puhutaan, en ole vielä ehtinyt lukea tarpeeksi postauksia läpi ja perehtyä sisältöihin, jotta saisin edes mitään järkevää esittelytekstiä aikaiseksi. Jos jätän loput esittelyt siis vaikka ensi kertaan?

Paljastuiko listalta tuttuja blogeja vai löysitkö uutuuksia, joiden sisältöä uppouduit selaamaan? Olisiko sinulla suositella minulle muita vastaavia samanhenkisiä blogeja, joihin kannattaisi ehdottomasti tutustua? Heitä blogivinkkisi alas kommenttikenttään!

8 thoughts on “TOIVEPOSTAUS – mitä blogeja seuraan?

 1. Olipa ihana bongata oma blogini tuolta muiden joukosta, lämmitti niin kovin mieltäni <3 Tuntuu nykyisin kyllä samalta, että seilaan yksinäni täällä blogien ihmeellisessä maailmassa – harvemmin kun kommentteja enää tulee. Yleensä pyrin antamaan aina vastakommenttia, jos joku sattuu kommentoimaan minulle. Siitä oon sit huomannut, että aletaan puolin ja toisin antamaan enemmän kommentteja ja alan enemmän ja enemmän lukea sit tämän henkilön blogia ja alan uppoutua ja syventyä hänen blogiin täysillä, kun saan ns. "vastavierailua". Kaipaan tuota "blogikulttuuria" mitä oli ennen. Mulla on kovin ikävä blogeja, kun harva enää oikeesti nappaa muhun.

  Mulla blogien luku on siis vähentynyt, mutta haluaisin antaa sille taas enemmän aikaa ja löytää mielenkiintoista lukemista, mitä tosiaan harvoin enää tapahtuu. Pyrin aina kerran tai kaksi kuukaudessa selaamaan ja lukemaan ne omat suosikit. Muutamaa luen lähes jokaisen postauksen (harmi etten ehdi kaikkiin postauksiin kommentoida) mutta muutamia sit taas postaus sieltä täältä 🙂

  Lisää asu- ja matkablogeja olis kiva löytää, vieläpä vanhalla kunnon blogger alustalla 🙂 <3 Se alusta on niin harvassa enää, mut itse vanhanaikaisena pidän siitä ja se on mun koneella suht selvin vaihtoehto. :')

  1. Hei mulla on ihan samanlaisia ajatuksia! Mun edellisen blogin pitämisestä alkaa olla se viitisen vuotta aikaa ja tuntuu siltä, että siinä ajassa tää blogimaailma on muuttunut aika paljon. Videot taitaa olla se juttu nykyään, harva jaksaa lukea blogitekstejä. 🙂

   Mä oon itse käyttänyt aina Blogspotin alustaa ennen tätä nykyistä blogia ja sitä kautta oli jotenkin tosi helppoa seurata ja kommentoida muiden blogeja, mutta nyt on jäänyt jotenkin irrallinen fiilis. Blogloviniin yritän tosiaan keräillä kaikki mielenkiintoiset luettavat ns. saman katon alle, mutta ei sieltäkään aivan kaikkia blogeja löydy.

   Kirjoittamisesta täytyy nykyään tykätä varmasti todella paljon, että jaksaa blogia ylläpitää. Toki voi myös panostaa kauniisiin kuviin. 🙂

  1. My pleasure! Aina vain kivempaa, jos heitellään toisillemme erilaisia postaustoiveita ja uusia ideoita. Löysitkö uutta luettavaa? 🙂

 2. Makoilin sunnuntaipäivänä sängyssä ja selasin puhelinta. Mietin, kannattaako minun jatkaa blogia vai ei? Kyyneleet silmäkulmassa päätin googlata oman blogini. Ehkä se oli vain vitsi. Naisellinen downbytheriverside päivä… melankoliapäivä… Tiedättehän? Silloin kysellään itseltä; Miks mä en onnistu missään?- Siinä selailin ja yhtäkkiä törmäsin Sofian kommentiin minusta ja löysin tämän blogin. No arvaatte varmaan? Taas tirautin pari kuumaa poskelle, kun Sofia kirjoitti niin kauniisti blogistani.
  Kiitos paljon, niin paljon, ettet arvaa, taidat olla angel of happiness, terkuin <3 GrannyNanny

  1. Hei ihana sinä! <3 Mieltä lämmittää, jos olen saanut noin paljon hyvää oloa aikaan mun kommenteilla! Ja totta joka sana: olen oikeasti viettänyt antoisia hetkiä blogisi parissa. Positiivista palautetta pitäisi antaa niin paljon enemmän.. se tuskin maksaa vaivaa, mutta vastaanottajalle sillä voi olla iso merkitys. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.